Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Láska v troskách : dobrodružství špatného katolíka krátce před koncem světa

Walker Percy

Doplněk | 2008


449 Kč 289 Kč

Stav:
Dobrý až velmi dobrý, mírně zvlněné listy
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 343
Jazyky: česky
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-7239-232-2 (váz.)
Vydáno v: Brno
Vystaveno: út 31. ledna 2023 13:23
Číslo položky: 486322

Americká společnost se ve druhé půli 20. století ocitá na samém pokraji katastrofy, hrozí jí občanská válka… Všudypřítomným sociálním úpadkem nás provází psychiatr Thomas More (44 let), který je sice „špatný katolík“ a více než cokoli jiného má rád ženy a svou whisky, ale mohl by hrozící situaci odvrátit: vynalezl totiž „ontologický lapsometr“, řekli bychom „stetoskop duše“, jenž umí nejen diagnostikovat duševní nemoci, ale dokáže je i léčit. Thomas More má v úmyslu prostřednictvím svého pozoruhodného vynálezu najít ztracenou rovnováhu lidské duše, odstranit pocity úzkostného neklidu a odcizení… Je to úkol pro šílence, nebo spasitele?

Percy je brilantní stylista: i přes závažnost filozofických, náboženských a politických otázek předkládá příběh plný břitké ironie a humorné nadsázky.

Komentáře ke knize
Walker Percy

Walker Percy byl americký spisovatel a filosof. Navázal na tradici jižanské prózy a jeho dílo bylo ovlivněno existencialistickými autory jako Søren Kierkegaard, Gabriel Marcel nebo Jean-Paul Sartre. Byl potomkem senátora LeRoye Percyho. Byl vychováván v presbyteriánském prostředí, avšak v roce 1947 konvertoval k římskokatolické církvi. Vystudoval medicínu na Kolumbijské univerzitě a pracoval v newyorské nemocnici Bellevue. V roce 1942 se při práci nakazil tuberkulózou, musel ze zdravotnictví odejít a stal se profesionálním spisovatelem. Ve svém díle komentoval poválečnou modernizaci amerického Jihu, spolupracoval s redaktorem Stanleym Kauffmannem a zdrojem inspirace pro něj byla sémiotika Charlese Sanderse Peirce a historické práce Shelbyho Foota. Za psychologický román Věčný divák získal v roce 1962 National Book Award. Přednášel na Loyola University New Orleans. V roce 1987 byl jedním ze zakladatelů spisovatelského sdružení Fellowship of Southern Writers. Jako první doporučil k vydání knihu Johna Kennedyho Toolea Spolčení hlupců.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu