Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Kukla motýla

Heather Terrell

Metafora | 2008


49 Kč 35 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 313
Jazyky: česky
Překladatel: Zdeněk Milata
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7359-123-6
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 28. července 2020 10:12
Číslo položky: 109598

Román s prvky thrilleru o mladé advokátce zastupující významnou aukční síň v kauze sporného vlastnictví jednoho vzácného obrazu holandského malíře ze 17. století se odehrává ve třech časových rovinách.
Kukla motýla je autorčinou prvotinou, sama je aktivní právničkou a k jejímu napsání ji inspiroval článek v tisku o případech, ve kterých se rodiny obětí holocaustu snaží získat zpět umělecká díla odcizená nacisty během 2. světové války. Zároveň ji zajímala otázka, zda by dokázala odmítnout zastupovat mandanta z morálních důvodů a to i tehdy, že by jeho případ měl dokonale pevné zákonné podklady. O tom je první dějová linka románu ze současného New Yorku, v níž sledujeme ústřední hrdinku potýkající se s případem o skutečném původu obrazu Johannesse Mierevelda Kukla motýla. V druhé polovině se odvíjí osud jeho majitele Ericha Bauma, který se za války snažil zachránit svou sbírku obrazů, včetně právě Kukly motýla. Třetí část doplňuje celistvost mozaiky o cestě tohoto díla napříč staletími a je zasazena do doby života jeho autora, tedy do Holandska 17. století. H. Terrellové se podařilo v tomto románu beze zbytku využít dokonalou znalost právnického prostředí a zároveň prokázat nesporný literární talent a smysl pro fabulování napínavých a neprvoplánových příběhů.

Komentáře ke knize
Heather Terrell

Heather Terrell je právě jako její oblíbená románová hrdinka právničkou. O světě zákonů a soudních sporů toho ví opravdu mnoho - pohybuje se v něm už více než deset let a zkušenosti získala jako advokátka v civilních sporech ve dvou prvotřídních amerických právnických firmách. Na Boston College úspěšně završila studia historie a kunsthistorie a na Bostonské univerzitě s nemenším úspěchem absolvovala právnickou fakultu. Se svou rodinou žije v Pittsburghu. Její první román, Kukla motýla, ve kterém se čtenáři seznámili se sympatickou právničkou Marou Coyneovou a nelehkým případem ukradeného obrazu, byl přeložen do deseti jazyků. V současné době pracuje Heather Terrellová na své třetí knize. K té ji inspirovalo tajemství starých irských iluminovaných rukopisů z Kildare, tak krásných, až se v dávných dobách věřilo, že jsou dílem andělů. Možná se z ní dovíme, proč bylo jedním z prvních míst, kde se v raném středověku objevil portrét Panny Marie, právě Irsko, a necháme se zavést za dalšími záhadami dějin...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více