Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Krásná Hedvika

Jozef Nižnánsky

Petrklíč | 1993


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 222
Jazyky: česky
Překladatel: Marie Vimerová
ISBN: 80-85243-48-2 80-85554-04-6
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Karel Kilberger
Vystaveno: pá 22. září 2017 16:44
Číslo položky: 17249

Mužnost, odvaha, hrdinství, věrnost a oddanost, vlastnosti, jež v rytířských dobách měly nesmírně závažnou roli, zrada, lest a úskoky a nad tím vším stín ženy, lásky, náruživost a žárlivost.
Loupeživý rytíř okradl celé Pováží o všechny nádherné růže, aby mohl jít na námluvy, zápas plevnického obra Míši Roháče... jakoby před námi ožívali hrdinové severských ság.
Úspěšný autor známého románu Čachtická paní uvádí čtenáře historicko-dobrodružného románu Krásná Hedvika do minulosti Považského hradu, jenž se i dnes, přestože je v ruinách, vypíná nad Váhem. V čase své největší slávy patřil loupeživým rytířům, bratrům Podmanickým, Janovi a Rafaelovi. Jádrem tohoto románu je jejich boj s Janem Suňogem nejen o srdce krásné Hedviky, dcery slezského rytíře Jiřího z Lasinkovic, ale i o povážské hrady a zámky.

Komentáře ke knize
Jozef Nižnánsky

Jožo Nižnánsky byl slovenský básník, spisovatel-prozaik, publicista a překladatel, autor populárních historických románů a pověstí. Pocházel z nemajetné rodiny, jeho otec byl železniční dozorce. Základní školu navštěvoval v Brestovanech, Zavaru a v Satu Mare , gymnázium potom ve Svätém Juru a v Trnavě. Po maturitě se zapsal na práva, která však nedokončil, neboť dal z finančních důvodů přednost novinářské praxi. Od roku 1923 se tak stal novinářem z povolání. Mezi lety 1924 a 1938 byl redaktorem deníku agrární strany Slovenská politika, kde uveřejnil většinu svých románů na pokračování. Postupně redigoval časopisy Nový svet , časopisy Demokratické strany Čas v obrazoch a Demokratický týždenník , Život v obrazoch a jiné. V letech 1949 – 1951 pracoval jako redaktor ve Vydavatelství ROH, v letech 1950-1954 pracoval ve vydavatelství Obroda, od roku 1952 byl také redaktorem Světa socialismu, později Slovenského nakladatelství dětské knihy a do roku 1957, kdy odešel do důchodu, ve slovenském vydavatelství Mladé letá. Od této doby se věnoval překladatelské činnosti a přeložil: více než 20 děl z ruštiny němčina maďarština francouzština

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více