Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Královská trilogie – Ženy a milenky českých králů, Muži a milenci českých královen, Děti a levobočci českých králů : ženy a milenky českých králů : muži a milenci českých královen : děti a levobočci českých králů

Jaroslav Čechura

Ottovo nakladatelství | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 592
Jazyky: česky
ISBN: 978-80-7360-634-3
Vystaveno: st 22. března 2023 12:50
Číslo položky: 522745

Soubor tří obsáhlých prací z dílny předních českých historiků. Knihy vyšly samostatně v polovině devadesátých let 20.století. Názvy knih jsou dostatečně výmluvné. Časový záběr je široký, sahá od 9. do 20. století. Téma je pojednáno seriózně a fundovaně, ovšem se zřetelem na běžného čtenáře jsou fakta předkládána srozumitelnou, atraktivní formou. Autoři se nevyhýbají choulostivým stránkám života věhlasných postav českých dějin, aniž by se uchylovali k laciným senzacím a spekulacím. Kniha je poměrně bohatě ilustrována. Zajímavý průřez českou historií.

Komentáře ke knize
Jaroslav Čechura

Jaroslav Čechura je český historik, specializující se na novověké sociální dějiny. Vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, obory historie – politická ekonomie – dějiny umění. V letech 1977 až 1986 byl pracovníkem Státního ústavu památkové péče a ochrany přírody v Praze; dalších 17 let vedl Archiv Národního muzea a 25 let redakci historické řady Časopisu Národního muzea. Učil na FF UK a spolupracoval též s Max-Planck-Institut für Geschichte v Göttingenu. Kromě toho vyučuje na KTF UK a Technické univerzitě v Liberci. Je členem několika redakčních či vědeckých rad. Od počátku se profiloval jako medievalista a zabýval se hospodářskými a sociálními dějinami Čech ve středoevropském kontextu. Později rozšířil svůj záběr o období raného novověku, jež nahlíží „zdola“, konkrétně pak prizmatem poddanských vztahů, každodennosti, rebelií, kriminality, sexuality, stavovské politiky či tradiční kultury venkova. Vzhledem k nebývalému rozsahu knižní tvorby, která cílí nejen na odborného, ale i laického konzumenta, tak Čechura náleží k nejvýznamnějším současným českým představitelům mikrohistorie. V rámci reorganizace bylo schváleno děkankou filosofické fakulty UK rozhodnutí ředitele Ústavu českých dějin Ivana Šedivého o zrušení profesorského místa se specializací na české dějiny raného novověku s účinností 1. července 2015. Zrušení místa, a tedy Čechurovo propuštění, vzbudilo jisté překvapení v rámci univerzity, ovšem upozornil na ně i Petr Zídek v Lidových novinách.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více