Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Král pustiny

Zane Grey

Gabi | 1993


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 239
Jazyky: česky
Ilustrátor: Jaromír Suchý, Adam Glajc
Překladatel: Karel Weinfurter
Série: Prérie
ISBN: 80-7174-371-2
Vydáno v: Český Těšín
Poznámka: obálka Jaromír Suchý
Vystaveno: po 6. prosince 2021 8:22
Číslo položky: 252844

Dobrodružný příběh milenecké dvojice, která se z nerozumu ocitne mezi členy lupičské bandy, se odehrává na Divokém Západě v době zlaté horečky.

Po malicherné hádce se chlapec rozhodne, že se na hranicích přidá k lupičům. Dívka se vypraví za ním, aby ho od nerozumného činu odvrátila, je však lupičskou bandou zajata a zamiluje se do ní její vůdce, takže je mezi muži nejhrubšího zrna poměrně v bezpečí. Dívka se stále trápí, že svým chováním přivedla svého milého na cestu zločinu. Využije příležitosti a nechá se s ním tajně oddat a společně pak hledají cestu, jak zločincům uniknout. Podaří se jim to až po řadě nebezpečných situací.

Komentáře ke knize
Zane Grey

Zane Grey byl populární americký spisovatel westernů, ve kterých podával idealizovaný obraz drsného Divokého západu. Narodil se v městečku Zanesville, které založil jeho předek z matčiny strany – Ebenezer Zane. V mládí projevoval zájem zejména o rybolov, baseball a psaní. Studoval zubní lékařství na Pensylvánské univerzitě , kde také hrál baseball za univerzitní tým. Roku 1905 se oženil a s pomocí své manželky a díky jejímu jmění se začal více věnovat psaní. Roku 1910 vydal svůj první úspěšný western Dědictví pouště a o dva roky později pak napsal svůj nejznámější román Jezdci z purpurových stepí . Za svůj život napsal přes 90 knih a stal se jako jeden z prvních spisovatelů díky své literární tvorbě milionářem. Zemřel 23. října 1939 ve svém domě v Altadeně v Kalifornii .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více