Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Kniha světových prvenství : jedinečná sbírka největších objevů, nápadů, velkých činů a rekordů

Matthew Richardson

Albatros | 2006


49 Kč 39 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 286
Jazyky: česky
Překladatel: Petr Onufer, Olga Bártová
Edice: 91. svazek ed. Albatros Plus 73x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-00-01869-1 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 14. ledna 2022 13:14
Číslo položky: 268676

Kdo první popsal evoluci? Darwin to nebyl! kdo objevil Ameriku? Kolumbus ne! Kdo první vzlétl v letadle? Určitě ne bratři Wrightové!

Fascinující, vtipná a šokující kniha nás především poučí o tom, že často přisuzujeme světová prvenství nesprávným lidem. Mnoho "moderních" myšlenek a vynálezů je ve skutečnosti známo už z pradávných dob. Používání steroidů se dá vystopovat v dynastii Sung, orální antikoncepce byla populární v antickém Řecku. Komunistický puč se odehrál dávno před Leninem a Trockým.

Dozvíte se také, že mnoho věcí, které si jednotlivé národy přivlastňují, mělo počátky v úplně jiné kulturní oblasti. Znám croissant nepochází z Francie, ale z Rakouska. V Kanadě a USA se hrál mezinárodní kriket mnohem dřív než v Austrálii a Anglii, a tuš , v angličtině známá jako indický inkoust, byla poprvé vyrobena v Číně. Indie sama má také čím přispět? první kruhový objezd znali právě tam, Kautiljova učebnice napsaná před 2000 lety se poprvé zmiňuje o anestezii...

Komentáře ke knize
Matthew Richardson

Matthew Richardson studoval anglistiku na univerzitě v Durhamu a na Merton College v Oxfordu. Krátce se živil jako novinář na volné noze, poté přijal místo v administrativě britského parlamentu, kde působil jako výzkumný pracovník a podílel se na přípravách politických projevů. Momentálně píše další příběh z tohoto prostředí.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet