Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Klinická endokrinologie v praxi

Jaroslav Páv, Otakar Bleha, Otto Küchel

SZdN | 1967

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 493
Jazyky: česky
Vydání: 1
Vydáno v: Praha
Náklad: 6 000 ks
Poznámka: obálka Jiří Bursík
Vystaveno: so 15. září 2018 15:50
Číslo položky: 36685

Autoři vycházejí z dlouholetých zkušeností 3. interní kliniky J. Charváta v Praze a její endokrinologické ambulance. Shrnují nejnovější poznatky. Osvětlují celou endokrinologii a její vztahy k mnoha jiným oborům, zejména k vnitřnímu lékařství, hraniční oblasti, základní principy hormonální léčby apod. Dále probírají základy fyziologie, patofyziologii a biochemii vnitřní sekrece. Jádro příručky však tvoří diagnostika a terapie endokrinních nemocí.

Komentáře ke knize
Jaroslav Páv

Jaroslav Pavlíček je odborníkem na přežití v extrémních podmínkách. Studoval na Karlově Universitě koreanistiku, ale po srpnu 1968 ze školy odešel do hor. Pracoval ve Vysokých Tatrách jako nosič a posléze jako zástupce chataře na Teryho chatě, kde si udělal známosti s polskými horolezci, kteří jej v roce 1979 - 80 propašovali jako korespondenta na polskou, světově první zimní expedici na Everest, kterého pak skutečně dosáhli. V roce 1984 přešel se dvěma kamarády za 41 dní Grónsko. Své poznatky shromáždil v knížce “Člověk v drsné přírodě”, které se od roku 1987 prodalo padesát tisíc výtisků. Velkým Pavlíčkovým snem byl vlastní ostrov. Kamarád astronom Mrkos mu doporučil, aby jej hledal v Antarktidě, v největším mezinárodním parku. V roce 1987 se s kamarádem vypravil na polské školní lodi do oblasti Jižních Shetland, kde hledali několik měsíců vhodné místo a sbírali zkušenosti z provozu trvale i sezónně osídlených stanic. V únoru 1988 objevili ostrov Nelson, který se ukázal jako nejvhodnější pro experimenty v oblasti přežití a "zelené domácnosti". Následovala jedna akce za druhou: od stavby primitivních přístřešků, přes montované domky zakoupené z horolezeckých brigád, po současný stav, kdy většina věcí je dovezena z Chile, Argentiny a Uruguaye. Dnes má česká antarktická stanice tři domky: v jednom se bydlí, v druhém se skladuje odpad, ve třetím palivo. Na stanici stále někdo pobývá, Češi i cizinci: 1 - 7 obyvatel. Program stanice byl doplněn o studium změny životního stylu jako základní podmínky ke globálnímu přežití, což se později stalo hlavní náplní programu nazvaného "Zelená domácnost v drsné Antarktidě" s cílem přispět k propagaci pozitivních hodnot křesťanských a ekologických. Jaroslav Pavlíček je ženatý, žije v Písku a má tři dcery. Je profesionálním polárníkem: když není zrovna v Antarktidě, věnuje se přípravám, přednáší a publikuje....

Otakar Bleha

MUDr. Otakar Bleha, v roce 1956 byl "asistent III. interní kliniky lékařské fakulty KU" .

Otto Küchel

Narozen 22. 6. 1924 ve Spišské Nové Vsi , zemřel 2. 9. 2012 v Montrealu . Prof. MUDr., DrSc., internista, endokrinolog, působil na III. interní klinice Fakulty všeobecného lékařství Univerzity Karlovy v Praze, po emigraci v roce 1968 na univerzitě v Montrealu .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze
Lidé také hledají

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více