Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Klavírní škola pro začátečníky

Zdeňka Böhmová-Zahradníčková, Arnoštka Grünfeldová, Alois Sarauer

Editio Bärenreiter Praha | 2000


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 126
Jazyky: neurčen
Edice: Klavír 1x
Vydání: 33
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 14. ledna 2020 18:28
Číslo položky: 83871

Tato Klavírní škola pro začátečníky je nejrozšířenější školou hry na klavír v České republice. Jedná se o základní výukový materiál pro ZUŠ a obsahuje všestranná technická cvičení, lidové skladbičky i nezbytné etudy. Jedná se o nové vydání - původní populární klavírní škola byla přepracována na podkladu praktických výsledků učitelů, kteří se školou pracovali. Hudební látka je seřazena metodicky vhodněji, mnohé skladbičky byly upraveny či nahrazeny jinými. V této klavírní škole se tedy spojují mnohaleté domácí zkušenosti se zásadami moderní klavírní pedagogiky. Škola se skládá ze tří hlavních kapitol (průprava před hrou z not; hra z not; výběr skladeb), které se dále člení na jednotlivé podkapitoly a cvičení.

Komentáře ke knize
Zdeňka Böhmová-Zahradníčková

Narozena 1.3.1904 v Malých Kunčicích, zemřela 22.5.1988 v Praze. PhDr., historička hudby, práce o hudbě.

Arnoštka Grünfeldová

Narozena 26.9.1904 ve Lvově , zemřela 16.2.1989 v Praze. Profesorka konzervatoře pro obor klavírní hry, publikace z oboru.

Alois Sarauer

Alois Sarauer byl hudební skladatel a klavírní pedagog. Narodil se v Netolicích jako syn Aloise Sarauera, učitele a pozdějšího starosty Okresní hasičské jednoty v Českých Budějovicích. V letech 1919 až 1926 studoval obor klavír a skladba na pražské konzervatoři i soukromě . Vyučoval na hudebních školách; byl například ředitelem nově zřízené školy v Teplicích a Benešově , po válce působil v severních Čechách a od roku 1953 na konzervatoři v Brně. Po odchodu do důchodu se roku 1960 přestěhoval do Českých Budějovic. Jako pedagog vypracoval samostatnou metodiku výuky klavírní hry a v jejím rámci vytvářel i své skladby, ve kterých spojoval uměleckou hodnotu s pedagogickým přístupem. Hrály je děti nejen v Československu, ale také v Sovětském svazu, Jugoslávii, východním Německu, Maďarsku, Švýcarsku, Anglii a Austrálii. Byl autorem nebo spoluautorem např. těchto knižně vydaných prací: S Drahomírou Křížkovou spoluredigoval vydání klasické hudby pro žáky uměleckých škol, Klasikové a jejich současníci.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze
Lidé také hledají

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více