Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Kedrigern a spletitá výprava

John Morressy

Polaris | 1994

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 239
Jazyky: česky
Ilustrátor: Zdeňka Boušková
Překladatel: Petr Caha
Edice: 2. svazek ed. Kedrigern 8x, Polaris fantasy 16x
Vydání: 1
ISBN: 80-901292-6-9
Vydáno v: Frenštát pod Radhoštěm
Poznámka: obálka Zdeňka Boušková
Vystaveno: út 30. června 2020 14:47
Číslo položky: 105879

2. kniha série o čaroději Kedrigernovi.
Kedrigern je nejen mistr čaroděj a odborník na odeklínadla výjimečných kvalit, ale i velký pecivál. naopak jeho žena Princezna je velice potěšena, když obdrží pozvánku na Čarocon.
Jenomže na jejich reprezentačním večírku dojde k nehodě, kdy dvojice opilých zaklínačů promění omylem Princeznu v ropuchu. Už zase. A jelikož odeklínadlo, které Kedrigern použil, bylo pouze jednorázové, musí hledat jiné řešení. A tak začíná nanejvýš neobyčejná výprava. Spolu s podivnými a nikterak ideálními společníky a Smrtí v patách se Kedrigern musí utkat s vírem divoké magie a na chvíli se ocitá i v nebezpečném světě budoucnosti nazývaném LA. Podaří se mu zachránit Princeznu od smutného osudu doživotní muší diety?
Přeložil Petr Caha.

Komentáře ke knize
John Morressy

John Morressy byl americký spisovatel fantasy a sci-fi literatury a profesor anglické literatury na univerzitě v New Hampshire ve Spojených státech amerických. Napsal více než 25 románů a množství povídek. Na začátku své spisovatelské dráhy psal převážně sci-fi, později převážně fantasy. Vystudoval St John's University a New York University. První román ve stylu fantasy vydal v roce 1966. Až na cyklus o Kedrigernovi a výjimky nebyla Morressyho další díla přeložena do češtiny. Naopak v cyklu o Kedrigernovi vyšla kniha Kedrigern a drak Comme Il Faut dříve česky než anglicky, stejně jako později další příběhy o Kedrigernovi. Vydavatel Morressyho nechtěl v cyklu o Kedrigernovi pokračovat, přestože jiné knihy Morressymu v USA vycházely. Morressy tak několik let psal pouze pro české čtenáře. Po roce 2000 začalo tyto knihy vydávat nakladatelství Meisha Merlin Publishing v Atlantě pod souhrnným názvem Kedrigernovy kroniky . V květnu 2007 ovšem nakladatelství ukončilo svou činnost, některé Morressyho příběhy tedy zůstávají nevydány v jazyce originálu. Jedná se o poetickou a humornou fantasy. Kedrigern je mladý , ale poměrně úspěšný čaroděj specializující se na odeklínadla. Velmi nesnáší cestování, ale samozřejmě se mu nemůže vyhnout: musí putovat za klienty i za jinými čaroději. Jedná se o prequel, tedy knihy napsané po hlavní části série, ale odehrávající se před ní. Popisuje mládí Kedrigerna a jeho studia, ale také jeho snahu zjistit, kdo byli jeho rodiče. Je protkán několika vnořenými příběhy, které Kederigernovi vyprávějí jiné postavy, aby se z nich poučil. Zatím stále nebyly vydány v originále . Hlavní hrdina se na počátku série žení s půvabnou Princeznou, dříve proměněnou v ropuchu. Té však něco z žáby zůstalo - kv...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více