Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Jeřáby - Určeno také studentům vys. a odb. škol. 2. díl

František Remta, František Dražan, Ladislav Kupka

Státní nakladatelství technické literatury | 1975


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Část souboru: Jeřáby Díl 1 - 2 KOMPLET - František Dražan, Ladislav Kupka, František Remta (1974, Státní nakladatelství technické literatury)
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 562
Jazyky: česky
Edice: Řada strojír. literatury 44x, 408. svazek ed. Čes. matice techn. 0x
Vydání: 2
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 4. prosince 2018 18:20
Číslo položky: 46921

Popisuje prostředky k uchopení břemena, zdvihadla, konzolové, portálové, poloportálové, sloupové, věžové, vozidlové, plovoucí, lanové a stavební jeřáby i ostatní speciální jeřáby a jeřábová zařízení. Všímá si také zkoušení, provozu a údržby jeřábů a jejich projektování. Druhé vydání přihlíží k novým poznatkům v tomto oboru, ke změnám ČSN a rozšiřuje kapitoly pojednávající o elektrické výzbroji a nejnovějších typech jeřábů.

Komentáře ke knize
František Dražan

František Dražan byl český strojní inženýr, profesor a děkan Fakulty strojní ČVUT Českého vysokého učení technického v Praze. Dražan se narodil v Michli v rodině železničního zřízence. Roku 1930 maturoval na české reálce v Praze 12 a poté nastoupil na strojní odbor Vysoké školy strojního a elektrotechnického inženýrství ČVUT. Studium dokončil roku 1936 složením II. státní zkoušky. Poté nastoupil jako konstruktér do Škodových závodů. V letech 1938 – 1939 pracoval v podniku Ferrovia v Radotíně a poté se opět vrátil do Škodových závodů, kde zůstal do konce roku 1952. V následujících letech působil na Ministerstvu těžkého strojírenství jako hlavní inženýr. V roce 1958 byl jmenován profesorem pro obor strojů pro práce zemní a stavební. Od roku 1960 vyučoval na Fakultě strojní ČVUT. Od roku 1961 se stal vedoucím katedry transportních zařízení, v letech 1962 – 1964 byl děkanem fakulty. Byl také proděkanem pro vědecko-výzkumnou činnost a prorektorem pro vědecko-výzkumnou činnost. Je autorem několika publikací.

Ladislav Kupka

Narozen 1899 v Dirné, zemřel 1984. Strojní inženýr, práce o jeřábech.

František Remta

Narozen 31.3.1914. Dr. ing., DrSc., profesor na katedře ekonomiky dopravy a spojů Vysoké školy ekonomické v Praze. Práce v oboru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze
Lidé také hledají

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více