Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Jak předejít krizi v manželství

Tomáš Novák

Grada | 2004

Zobrazit vše

69 Kč 39 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 120
Jazyky: česky
Edice: Psychologie pro každého 22x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-247-0935-X (brož.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 22. ledna 2021 11:39
Číslo položky: 145671

Psychologická příručka analyzuje různé typy manželských krizí, hledá příčiny jejich vzniku a nabízí rady, jak se zachovat v konkrétních situacích.
Vtipné seznámení s nejčastějšími vnějšími a vnitřními příčinami manželských krizí. Autor, psycholog a manželský poradce, s nadsázkou ukazuje podstatu a zdroje manželských krizí a vlivy, které na ně působí. Všímá si rozdílných přístupů mužů a žen i očekávání, se kterými vstupují do manželství. Zdůrazňuje především komunikaci a hledání vhodných způsobů řešení rodinných a partnerských konfliktů. Právě zanedbání či selhání v této oblasti může krizi zhoršit a vyhrotit. Proto příručka nabízí konkrétní návody, jak zvládnout krizi v manželství a rodině. Závěr knihy tvoří několik zábavných testů.

Komentáře ke knize
Tomáš Novák

Tomáš Novák je český poradenský psycholog, specializující se zejména na otázky související s manželstvím. V letech 1964 až 1969 vystudoval psychologii na filosofické fakultě tehdejší Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Brně. Titul PhDr. získal v roce 1971 na Univerzitě Palackého v Olomouci. Již za studií začal pracovat na Psychologické výchovné klinice v Brně. Poradenství se věnuje po celou svoji odbornou praxi. Prvních deset let se věnoval poradenství pedagogicko-psychologickému u dětí, mládeže a jejich rodičů, další desetiletí od roku 1979 pak výběru žadatelů i dětí pro náhradní rodinnou péči – osvojení a péče pěstounská. V rámci svého působení v Krajské manželské a předmanželské poradně Brno psychologicky vyšetřil více než polovinu z celkového počtu vážných zájemců o osvojení či pěstounskou péči u dítěte. Problémy běžného manželského konfliktu se zabýval převážně externě v manželské poradně tehdejšího MÚNZ Brno. Od roku 1989 se věnuje převážně manželskému a rozvodovému poradenství. Od roku 1990 externě učí na Masarykově univerzitě v Brně. Do roku 2012 v Manželské a rodinné poradně a po té jako soukromý psycholog. V současnosti se zaměřuje na poradenství rozvíjející u klienta vlídnou asertivitu, tj. protiklad jak primitivního prosazování se jakož i naučené bezmocnosti. obě publikace vydány opakovaně

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet