Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Hrob tetovaného

Val McDermid

BB art | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 359
Jazyky: česky
Překladatel: Radmila Damová
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7341-982-0
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Jan Matoška
Vystaveno: út 3. května 2022 16:35
Číslo položky: 326145

Prudké letní lijáky bičující kopce anglického Lake Districtu odplaví staré nánosy rašeliny a obnaží bizarně tetované tělo. Spolu s ním ožije staletí starý příběh o legendárním masakru na Pitcairnu. Co když Fletcher Christian, první důstojník osudem těžce zkoušené Bounty, svou smrt pouze předstíral, aby se mohl tajně vrátit domů?
V Lakelandu žije mýtus o tom, že uprchlíka ukrýval proslulý básník a zároveň Fletcherův přítel z mládí William Wordsworth a že jeho příběh využil k napsání epické básně, kterou nemohl za svého života zveřejnit, pokud nechtěl propadnout hrdlem. Odbornice na Wordsworthe Jane Greshamová chce znát pravdu. Jak zjišťuje nová fakta, začnou se kolem případu hromadit vraždy. Na půvabném pozadí anglického Lake Districtu se odehrává drama, dvě stě let stará legenda náhle začíná ohrožovat lidské životy, protože jestli báseň skutečně existuje, má hodnotu přes milion liber.

Komentáře ke knize
Val McDermid

Val McDermidová vyrůstala v prostředí hornické komunity ve Skotsku, později studovala angličtinu v Oxfordu. Šestnáct let pracovala jako novinářka, z toho poslední tři roky jako šéfredaktorka celonárodního bulvárního nedělníku pro severní Anglii. V současné době se plně věnuje spisovatelské dráze. Má syna a psa a žije se svou ženou v Cheshiru na severu Anglie. Její romány byly přeloženy do více než 30 jazyků a prodalo se jich přes 10 milionů výtisků. Autorce získaly celou řadu mezinárodních ocenění včetně Zlaté dýky za nejlepší detektivní román roku a ocenění Kniha roku LA Times. V roce 2009 byla McDermidová uvedena do síně slávy v rámci cen britské televize ITV3, které se udělují dílům detektivní literatury, a v roce 2010 byla oceněna za dlouhodobý přínos žánru Cartierovou diamantovou dýkou od britské asociace autorů detektivek CWA. V roce 2011 získala cenu Pioneer Award udělovanou za průkopnické počiny organizací Lambda Literary Foundation specializující se na lesbickou a gay literaturu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více