Dostupnost: | Vyprodáno |
Vazba: | Brožovaná |
Počet stran: | 239 |
Jazyky: | česky |
Edice: | Universum 396x |
Vydání: | Vydání první |
ISBN: | 9788076174658 |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | pá 5. května 2023 11:54 |
Číslo položky: | 545462 |
Obsažný praktický atlas se věnuje výhradně hřibovitým houbám, které se v přírodě sbírají nejvíce a někdy je obtížné je od sebe správně odlišit. Hřiby nejsou jen praváci, suchohřiby nebo křemenáče. Existuje jich celá řada - některé jsou nejen krásné na pohled, ale i velice chutné, jiné sice hezky vypadají, ale ve smaženici byste si na nich nepochutnali. Praktická příručka s mnoha názornými fotografiemi, kterou napsal zkušený český mykolog a uznávaný odborník, vás naučí, jak se stát mistrem v určování hřibů.
Mgr. Michal Mikšík . Marketingový specialista, copywriter. Absolvent Univerzity Jana Amose Komenského - obor sociální a masová komunikace. Člen České vědecké společnosti pro mykologii a České mykologické společnosti. Houbám a mykologii se věnuje více než 15 let. Jeho specializací je zejména fotografování hub, monitoring vybraných území na území hlavního města Prahy a v jejím okolí, studium hřibovitých hub a čirůvek . Pravidelně o houbách přenáší, vystupuje v médiích a píše různé odborné i populárně naučné články do různých periodik, např. Mykologického sborníku, časopisu Naše příroda aj. Je spoluautorem knihy Hřibovité houby a autorem knihy Atlas hub - 101 druhů, které musíte znát a Poznáváme jarní houby . Do mnoha českých i zahraničních publikací o houbách přispěl svými fotografiemi. S přítelkyní Naďou má syny Davida a Michala.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem