Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Hra na Betsy Bowovou - pro čtenáře od 12 let

Ruth Park

Albatros | 1985


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 172
Jazyky: česky
Ilustrátor: Milada Kudrnová
Překladatel: Jarmila Emmerová
Edice: Veronika 102x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 13-865-85
Vydáno v: Praha
Náklad: 40 000 ks
Vystaveno: st 17. května 2023 7:28
Číslo položky: 551642

Australská spisovatelka Ruth Parková nejen děti dobře zná, ale má pro ně i plné pochopení. Proto také ví, co asi se odehrává v desetileté Lyn Kirkové, když se její rodiče znenadání rozejdou. Lyn se sice přizpůsobí novému životu s maminkou v nádherném věžáku uprostřed staré čtvrti Sydney, s radostí se přehrabuje ve starodávných tretkách maminčina obchůdku Stračí hnízdo, ale proti otci se zatvrdí natolik, že i jméno, jímž ji oslovoval, si změní na čarodějně znějící Abigail. Když pak za čtyři roky rodiče poznají svůj omyl a chtějí se k sobě opět vrátit, nese to jako dvojí zradu.
Abigail ze svého prázdného domova často zajde na návštěvu k sousedce a s jejími malými dětmi chodívá na hřiště. Při strašidelné hře na Betsy Bowovou si všimne podivné holčičky, bosé a téměř dohola ostříhané, a ta ji zavede do neuvěřitelného dobrodružství. Najednou se ocitá v 70. letech předminulého století.

Komentáře ke knize
Ruth Park

Australská spisovatelka Ruth Park se narodila na Novém Zélandu v roce 1917, strávila většinu svého dospělého života v Austrálii. Její knihy se hojně četly a byly velmi oblíbené a byly stejně úspěšné u dospělých jako u dětí. Ruth byla vržena do slávy, když vyhrála inaugurační Sydney Morning Herald literární soutěž v roce 1946, s jejím románu The Harp in the South. Její literární pověst rostla, jak zdokonalovala své řemeslo, psaní beletrie a non-fiction, vyhrála řadu ocenění. Její práce trvala téměř sedm desítek let. Ruth Park zemřela v prosinci 2010.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze
Lidé také hledají

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet