Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Homo špiritusus

Andrzej Pilipiuk

Laser | 2011


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Část souboru: Kroniky Jakuba Vandrovce, 1. - 7. díl : Kroniky Jakuba Vandrovce + Čaroděj Ivanov + Vezmi černou slepici + Záhada Kuby Rozparovače + Věšet každý může + Homo špiritusus + Jed - Andrzej Pilipiuk (2002, Laser)
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 307
Jazyky: česky
Překladatel: Pavel Weigel
Edice: 27. svazek ed. PoDíl SF/F 14x, 6. svazek ed. Jakub Vandrovec 2x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7193-340-3
Vydáno v: Plzeň
Poznámka: obálka Andrzej Laski
Vystaveno: po 3. prosince 2018 16:59
Číslo položky: 46670

V této knize pošesté vstupuje na scénu Jakub Vandrovec, vymítač s vizáží bezdomovce, houževnatostí potkana, stabilní hladinou alkoholu v krvi a po boku s parťákem stejných kvalit, bývalým kozákem Semenem. V úvodních třech krátkých povídkách se spolu přimotají k léčbě nemocného fauna i vydají do minulosti zachránit zhýralého předka před úpisem ďáblu. Dozvíme se, co se stane, až se Vandrovec upije k smrti, nebe ho nechce a peklo ho nezvládá. To hlavní ale na oba hrdiny čeká v titulní novele. Budou se muset postavit respektovanému a přinejmenším rovnocennému soupeři - šamanovi neandrtálců, kteří byli násilně pokřtěni, začínají se bouřit a chystají v odvetu vyvolat pořádnou apokalypsu. Varšavou se prohánějí zběsilí inkvizitoři s podporou katolických Vikingů na motorkách, do cesty se pletou vyznavači krvavých slovanských ritů a zdaleka nejméně nebezpečné jsou bandy holohlavých, nic nechápajících násilníků... "Polská odpověď na Barbara Conana", ale i na Terryho Pratchetta, své příznivce ani tentokrát nezklame.

Komentáře ke knize
Andrzej Pilipiuk

Andrzej Pilipiuk je polský spisovatel fantasy, zejména humorné. Původním povoláním je archeolog. Žije v Krakově. Mezi jeho záliby patří archeologie a historie , z dalších oborů astronomie, fyzika, chemie , medicíny , geologie a informatika . Do žánru vstoupil povídkou Hiena v časopise Fenix. Jde o vůbec první publikovanou příhodu věčně opilého exorcisty Jakuba Vandrovce, celý cyklus pak vyšel dnes už v devíti knihách . Nejde o jediný autorův cyklus, počátkem jeho druhé románové série byla úspěšná povídka Kuzynki , za kterou si poprvé a prozatím naposledy vysloužil Cenu Janusze Zajdla. Následně ji rozvedl do úvodního dílu trilogie Sestřenky, v níž se Pilipiukův drsný humor mísí s alchymií a informatikou. Čtrnáctiletý Pavel, hrdina trilogie Norweski dziennik : Ucieczka , Obce ścieżki a Północne wiatry , se místo očekávaných nudných prázdnin stane svědkem zabití agentů KGB a následně je odeslán do pochybného bezpečí za polárním kruhem, kde dojde i na setkání se ztřeštěným vnukem Jakuba Vandrovce. Nejrozsáhlejším Pilipiukovým dílem je románová série Oko Jelenia . Namísto plánovaných sedmi titulů se série uzavřela v šesti svazcích nazvaných Droga do Nidaros , Srebrna Łania z Visby , Drewniana Twierdza , Pan Wilków , Triumf lisa Reinicke a Sfera Armilarna . Na počátku cyklu se k zemi řítí roj meteorů a konec světa je otázkou pouhých minut. Nečekejte však příběh o hrdinné vesmírné výpravě, která má za úkol katastrofu odvrátit. Po několika letech přibyl i sedmý díl nazvaný Sowie zwierciadło . Pod pseudonymem Tomacz Olszakowski pokračuje v sérii dobrodružství pana Auťáka, k níž pr...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více