Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Hokejový profesor

Vladimír Bouzek, Miloslav Zeman

Tempo | 1995


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 135 + obrazová část
Jazyky: česky
Vydáno v: Třebíč
Vystaveno: út 4. prosince 2018 18:32
Číslo položky: 46932

Monografie o českém vynikajícím hokejistovi a trenérovi, který získal mnoho ocenění v regionálním i celostátním měřítku.

Komentáře ke knize
Vladimír Bouzek

Vladimír Bouzek , zvaný Lupínek, byl československý hokejový útočník a trenér, který reprezentoval i ve fotbalovém dresu. Jako hokejista byl dvakrát členem mužstva, které získalo titul mistra světa a byl též držitelem stříbrné olympijské medaile. Úspěchy měl i v pozici hokejového trenéra na ligové a mezinárodní reprezentační scéně. S různými kluby získal dohromady 12 titulů mistra ligy v tehdejších ČSSR a NSR. Reprezentační mužstvo Československa dovedl k několika medailím a trénoval i reprezentační mužstvo Německa. V roce 1956 mu byl udělen titul zasloužilý mistr sportu. V roce 1965 získal titul zasloužilého trenéra. Roku 2007 byl uveden do Síně slávy IIHF a v roce 2008 byl uveden do Síně slávy českého hokeje. V rámci akce Legenda pomáhá nastoupili hokejisté klubu SK Horácká Slavia Třebíč v roce 2020 v dresech s portrétem Vladimíra Bouzka. V Třebíči se věnoval různým sportům od dětských let. Brzy u něj převládly kolektivní hry. Nejprve se jednalo o fotbal, ale v ledním hokeji se prosadil více. Podle vlastních slov se jako patnáctiletý ze dne na den ocitl v prvním mužstvu klubu Horácká Slavia Třebíč. V roce 1938 pomohl mužstvu složenému ze studentů třebíčského reálného gymnázia k zisku středoškolského poháru v celonárodním turnaji konaném v Praze. Nejlepší československý hokejový střelec tohoto období, Josef Maleček, označil Bouzka za svého nástupce. Horácká Slavia Třebíč skončila s dvacetiletým mladíkem v sestavě ve finále Mistrovství Čech a Moravy v ledním hokeji 1939–1940 na druhém místě. V polovině druhé světové války se však Bouzek musel soustředit především na fotbal. Před hrozbou totálního nasazení uprchl do Ostravy, kde nastupoval ve fotbalovém klubu SK Slezská Ostrava. K lednímu hokeji v rodném městě se mohl vrátit až po skončení války. V poválečných letech patřil mezi tzv. obojživelníky, kteří na ligové úrovni zvládali hrát fotbal i hokej. Bouzek ovšem nezapomínal ani na život mimo sport...

Miloslav Zeman

Miloslav Zeman je český podnikatel a kybernetik, od roku 2005 předseda OHK Plzeňsko, v letech 2016 až 2017 zastupitel Plzeňského kraje. Vystudoval střední průmyslovou školu elektrotechnickou v Plzni a následně obor technická kybernetika na Vysoké škole strojní a elektrotechnické v Plzni . Od počátku 90. let 20. století podniká. Byl či stále je členem statutárních orgánů desítek společností, z nichž mnohé vlastní. Aktuálně například vede akciovou společnost INEL - Holding. Od srpna 2005 je předsedou Okresní hospodářské komory Plzeňsko. Miloslav Zeman je rozvedený a má tři děti, žije ve městě Plzeň . Do politiky se pokoušel vstoupit, když v komunálních volbách v roce 2014 kandidoval jako nestraník za hnutí ANO 2011 do Zastupitelstva města Plzně, ale neuspěl. V krajských volbách v roce 2016 byl z pozice nestraníka lídrem kandidátky hnutí ANO 2011 v Plzeňském kraji a byl zvolen zastupitelem. Na mandát však v srpnu 2017 rezignoval.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet