Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Hana Zagorová - Michaela Zindelová ... než to zapomenu

Hana Zagorová, Michaela Zindelová

Cesty | 1996


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 176
Jazyky: česky
Ilustrátor: Lenka Hatašová, Roman Sejkot, Zuzana Straková
ISBN: 80-7181-150-5
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 23. prosince 2022 9:32
Číslo položky: 464134

Život zpěvačky Hany Zagorové (1946), s jejímž hlasem se setkáváme už čtyři desítky let, připomíná šanson se silným příběhem, vypovídá o síle a talentu, v němž se střídají sloky hořké i sladké. V osobitém ohlédnutí ožívá magická doba autorčina dětství a mládí, váhání mezi hereckou a pěveckou dráhou. Přicházejí první - i trvalejší - úspěchy, první lásky a zklamání i zářivé roky slávy. V roce 1977 Hana Zagorová poprvé zvítězila v anketě Zlatý slavík a první místo v této soutěži si udržela nepřetržitých devět let. Krátký oddech v kariéře si dopřála teprve po sňatku se Stefanem Margitou, kdy si zaslouženě užívala soukromí, ale po pěti letech, v roce 1996, se opět vrací a dokáže se znovu vyšvihnout až na vrchol. Po téměř deseti letech se vrací i ke svým memoárům, jako by v rytmickém toku písně potřebovala doplnit ještě pár slov, dřív než je definitivně zapomene. Nejde však o pouhý výčet písní či ocenění - vybavuje si další křehké obrázky, malované decentně a s ženskou rafinovaností. Jazykem plným bystrých postřehů a fantazie, v němž se nezapře i jako úspěšná textařka písní a scenaristka, vypráví o své dramatické pouti za štěstím v prolínání profesních i soukromých vln zčeřené hladiny času bohatší o nové prožitky. Spolu s ní si zavzpomíná také řada známých i méně známých osobností - spolupracovníků, přátel i nejbližších…

Komentáře ke knize
Hana Zagorová

Hana Zagorová je známá česká zpěvačka a herečka, která se významně podílela na rozvoji české hudební scény. Narodila se 6. září 1946 v Petřkovicích, svou hudební kariéru zahájila v 60. letech 20. století a rychle se proslavila svým výrazným hlasem a strhujícími vystoupeními. V průběhu let vydala Zagorová řadu alb a singlů a stala se jednou z nejpopulárnějších a nejtrvalejších osobností české populární hudby.

Michaela Zindelová

Získala doktorát na FF UK, působila v časopisech v oblasti kultury a výtvarného umění, pracovala jako tisková mluvčí Jiřiny Jiráskové v Divadle na Vinohradech, vedla tiskový odbor rektora Univerzity Karlovy. Ve dvacítce knih, na kterých se jako autorka podílela, se orientuje na profily osobností české kultury . Věnuje se české módě 20. století.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více