Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Fit maminka : rok ve skvělé formě

Lucie Výborná, Markéta Dočekalová

Ikar | 2004


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná brožura
Počet stran: 238
Jazyky: česky
Vydání: 1
ISBN: 80-249-0395-4
Vydáno v: Praha
Vystaveno: ne 19. července 2020 16:00
Číslo položky: 109103

Televizní moderátorka a novinářka Lucie Výborná a scenáristka Markéta Dočekalová se obracejí ke všem ženám, které očekávají narození potomka, nebo právě porodily. Sdělují jim své vlastní zkušenosti z tohoto tak citlivého období, uvádějí doporučení a možné cesty, které vedou k jedinému cíli: aby každá žena prožila těhotenství v pohodě, porodila krásné zdravé miminko a zůstala fit fyzicky i psychicky. Kniha obsahuje čtyři základní kapitoly: 6 měsíců před..., Porod a šestinedělí, Dno pánevní, 6 měsíců po... Lucie uvádí vhodné sporty pro těhotné, aby si udržely kondici, ale zároveň varuje před nevhodnými aktivitami. Slovem i obrazem dokládá cvičení v jednotlivých trimestrech. Vybírá cviky a sestavy z plavání, jógy, cvičení na míči, doporučuje chůzi a běh, vymezuje, co mohou cvičit začátečnice ve sportu a co pokročilé. A přestože je pohyb základní linií knihy, těhotné se dozvědí mnoho informací o péči o pleť, prsa, zdravý chrup, o systému stravování a správné výživě matky i kojence, o výhodách a nevýhodách kojení, jak bojovat po celé období s únavou, co cvičit s miminkem, a na závěr jak to udělat, aby se doma všichni vyspali. Rady, doporučení a tipy si autorky ověřily v každodenní praxi. Obrazová barevná kniha zcela jistě zaujme zejména prvorodičky. Nicméně zůstat pěkná a v pohodě i po druhém nebo třetím porodu také není k zahození.

Komentáře ke knize
Lucie Výborná

Lucie Výborná je česká rozhlasová a televizní moderátorka a novinářka, autorka knihy Fit maminka. Ještě jako studentka Fakulty sociálních věd UK pracovala v zahraniční redakci televizních novin v ČT. Od roku 1992 moderovala na ČT1 hudební pořad Bago. V roce 1994 přešla do začínající TV Nova. Tam moderovala pořady Hejbni kostrou, Tutovka, Vánoční kometa, Rozhovory s V.I.P. osobnostmi a především Snídani s Novou. Zároveň od počátku 90. let moderuje na českých rozhlasových médiích – vyzkoušela rádio Bonton, City, až se od roku 1994 usadila v rádiu Frekvence 1. Dlouho moderovala pořad Kavárna u Lucie, od roku 1998 talkshow Kočkovaná a od roku 1999 také nedělní podvečerní talkshow Osobnosti na Frekvenci 1. Objevila se i v divadle Jiřího Grossmana v talkshow Meloucháři s Martinou Kociánovou. Z Frekvence 1 odešla v dubnu 2006. Od roku 2000 znovu působila v České televizi s pořady Když se řekne profese a Český dobrodruh. Řadu let moderovala Koncerty Lidí dobré vůle z Velehradu. V roce 2001 se také stala šéfredaktorkou týdeníku Story. V roce 2006 nastoupila do televize Prima jako moderátorka pořadu Extra, který se vysílal do února 2007. Od počátku roku 2008 se stala moderátorkou dopoledního vysílání Českého rozhlasu 1 Radiožurnálu, kde uvádí dopolední blok mezi 9–12 hodinou, každý den také s hostem po deváté hodině . K roku 2011 moderovala na ČT1 kvíz Autoškola národa a každoročně také vodní špektákl Svatojanské Navalis. Jejím manželem je Jaroslav Poříz, ekonom a bývalý vicemistr světa v Sumó. Mají spolu dceru Vanessu.

Markéta Dočekalová

Markéta Dočekalová je česká televizní scenáristka. Působila také jako zástupce šéfredaktora v redakci magazínu Top Class. Působí jako ředitelka divize televizní tvorby v producentské společnosti Media Pro Pictures, kde zodpovídá za realizaci celé řady televizních projektů v oblasti televizní dramatické tvorby a vývoje nových formátů. Vystudovala Fakultu sociálních věd na Karlově univerzitě v Praze. Promovala v oboru rozhlasové publicistiky. Samostatně publikovala v mnoha českých časopisech již od roku 1983. Od roku 1984 působila také jako spolupracovnice Českého veřejnoprávního rozhlasu, připravila a odvysílala mnoho zábavných i publicistických pořadů. Je členkou Syndikátu novinářů České republiky a členkou Americké asociace scenáristů. V roce 1990 odjela na diplomovou stáž do Nizozemí a po obhájení diplomové práce se do Nizozemí vrátila a využila nabídky studijního pobytu v nizozemských televizních stanicích. Jako stážistka zde působila až do roku 1994. Po návratu do České republiky stála při vzniku několika českých časopisů a vydala průvodce po Nizozemí. V roce 1996 uspěla v konkurzu na scenáristy do televize Prima a podílela se na vzniku živě vysílané talk-show. Od září 1997 působila také jako scenáristka v televizi Nova. Prozatím napsala a úspěšně realizovala scénáře k téměř patnácti stům televizních zábavných pořadů. Na obrazovku uvedla také několik nových pořadů jako autorka námětu. Mezi pořady, na kterých se autorsky podílela nebo stále ještě podílí, patří například: pořad Párty , Rande , Když se řekne profese , Dobré bydlo , Vabank , Minishow , Caruso Show . Pohádková půda , Svatba roku , Slavní slavným . Je také autorkou mnoha námětů nejrůznějších zábavných pořadů a veřejných pódiových akcí, her a soutěží. Od roku 2001 se také věnuje přednáškové a školicí činnosti a to jak doma, tak v zahraničí. Její seminář...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více