Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Duch a čin - rozmluvy s Masarykem

Emil Ludwig

Čin | 1935

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná, převazba (kožený hřbet)
Počet stran: 255, [16] obr. příl
Jazyky: česky
Překladatel: František Kubka, Vasil Kaprálek Škrach
Edice: Tvůrcové a díla 2x, Knihovna Tvůrcové a díla. Řada I 2x, 2. svazek ed. Knihovny Tvůrcové a díla řada první 2x, Tvůrcové a díla. Řada I 2x
Vydání: Živá věda (19.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 21. července 2022 13:29
Číslo položky: 368288

rozmluvy s Masarykem Deváté vydání S 16 obrazovými přílohami Duch a čin, myšlenka a skutek, dobrá myšlenka a dobrý skutek - jména kterých osobností vás napadnou, řeknete-li si tato slova? Jistě mezi nimi bude jméno T. G. Masaryka. Duch a čin, tak se jmenuje také kniha, kterou dr. Edvard Beneš označil za nejzajímavější knihu po přečtení jejího rukopisu. A opravdu: Každý v ní najde doplňující obraz Masaryka a jeho díla, zachycený spisovatelem světového jména. Touto knihou připojil Emil Ludwig k svým životopisům podobiznu velkého demokrata, filosofa a státníka, spojujícího v dokonalou jednotu teorii a praxi Učinil tak jednak ve vlastním úvodě jednak ve věrném a Masarykem schváleném podání jeho životopisných, filosofických a politických úvah, které zasadil do dobře připraveného rámce. Kniha byla komponována pro čtenáře celého světa, na ně myslil Ludwig, když kladl Masarykovi otázky, aby pronikl k samému jeho jádru. Je také tato kniha všude čtena, neboť byla přeložena do všech hlavních jazyků. A čtou ji všichni protože jak píše Ludwig v předmluvě: Patnáctiletý může porozumět kterékoliv z jejích stránek. Nám je ovšem portrét Masarykův znám a nejsme zvyklí dívat se na Masaryka očima ciziny. Ale při čtení knihy Ludwigovy vystoupí před námi tím více velikost Masarykovy osobnosti Čím více pak se vzdalujeme od Masarykovy přítomnosti, tím více nás Masaryk zajímá a tím více chceme své věci řešit v jeho duchu. A při tom nám pomůže právě tato kniha.

Komentáře ke knize
Emil Ludwig

Emil Ludwig , Německé císařství – 17. září 1948, Moscia poblíž Ascony, Švýcarsko) byl německý a švýcarský spisovatel, známý především jako autor biografií významných osobností, které byly přeloženy do mnoha jazyků. Vystudoval práva, ale živil se jako spisovatel a novinář. V roce 1906 se přestěhoval do Švýcarska, občanství získal v roce 1932. Za první světové války byl korespondentem Berliner Tagblattu ve Vídni a Istanbulu. V roce 1940 odešel do USA, kde psal antifašistické texty. Po válce se vrátil do Švýcarska. Napsal mnoho biografií historických i dobových osobností a vedl rozhovory s významnými osobnostmi . V českém prostředí je známý především svou knihou rozhovorů s Tomášem Garrigue Masarykem Duch a čin .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu