Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Drsný střed Evropy. I, 27 velkých příběhů našeho středověku

Zdeněk Čech, Michael Borovička

Daranus | 2006


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 261
Jazyky: česky
Edice: České dějiny 88x
ISBN: 80-86983-02-1
Vydáno v: Řitka
Vystaveno: čt 1. prosince 2022 12:33
Číslo položky: 449514

Pro knižní vydání doplněné a upravené příspěvky tří historiků a dvou novinářů byly původně publikovány v časopise Mladý svět. Autoři si vybírají ty opravdu nejslavnější a nejvýznamnější postavy českých dějin (především příslušníky panovnických rodů), výjimkou je snad pouze nepravý markrabě Waldemar ve službách Karla IV. Akčně pojaté, chronologicky řazené vyprávění o osudech a činech vybraných historických osobností doplňuje několik kapitol věnovaných konkrétní historické události (vyvraždění Vršovců, vpád Tatarů r. 1241, vydání Dekretu kutnohorského apod.). Součástí každé kapitoly je časová osa. Některá fakta doplňují nebo upřesňují vsuvky v rámečku. Beletristicky zpracované příběhy bez přemíry dat a hromadění historických faktů jsou určeny spíše laickému čtenáři. Bohatý obrazový doprovod (reprodukce, fotografie), výběrový jmenný rejstřík, stručný výběr z použitých pramenů.

Komentáře ke knize
Zdeněk Čech

Narozen v roce 1950 v Praze. Spisovatel a novinář, autor beletrie i populárně naučné literatury, mj. knih o sportu, publikoval i pod pseudonymy. Mgr, v roce 1975 úspěšně absolvoval Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy. Zkušený redaktor - v letech 1993-95 působil jako šéfredaktor populárního časopisu Reflex, posléze vedl redakce nakladatelství Knihcentrum a Plejáda. V roce 2005 spoluzakladatel a spolumajiel nakladatelství Daranus. Autor či spoluautor 9 knih.

Michael Borovička

působí v současné době jako nezávislý publicista a překladatel. Specializuje se na české dějiny 19. století. Je autorem knih Kauza Karel Havlíček Borovský , Pearl Harbor 1941. Ze zákulisí jednoho zákeřného přepadu a Tajné dějiny zednářských lóží . Jako spolautor se podílel na vícedílné publikaci Galerie nesmrtelných a dvoudílné knize Drsný střed Evropy . Je kmenovým autorem zeměpisného a cestopisného měsíčníku Lidé a země, kde publikuje cestopisné reportáže a třetím rokem již historický seriál o cestovatelích, polárnících a mořeplavcích. Spolupracuje také s měsíčníkem Dějiny a současnost a deníkem Lidové noviny. Absolvent Fakulty žurnalistiky se zaměřením na studium dějin. V letech 2002-2003 působil v Historickém ústavu armády ČR. PhDr.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více