Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Drsná svatba

Robert B Parker

BB art | 2009


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 244
Jazyky: česky
Překladatel: Petra Klůfová-Štechová
Edice: 36. svazek ed. Spenser 3x
Vydání: 1. vyd. v českém jazyce
ISBN: 9788073816087
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Bohumil Fencl
Vystaveno: út 8. listopadu 2022 13:32
Číslo položky: 434474

Na scénu opět přichází soukromý detektiv Spenser. Hned v první kapitole se objeví klientka Heidi Bradshawová, profesionální zlatokopka, jež za sebou nechává řadu lidsky zlomených a finančně zruinovaných manželů. Kupodivu však po Spenserovi nechce, aby ji před někým ochránil, ale aby jí dělal doprovod na svatbu její dcery. S podobnou zakázkou se Spenser ještě nesetkal, takže ho zaujala; práci přijal o to ochotněji, že na svatbu ho smí doprovodit i jeho Susan.
Tak se dostane na soukromý ostrov Tashtego; předpokládá, že práce bude spíš nudná – chvíli bude dělat Heidi bodyguarda a pak mu zbude čas na Susan a chvíli odpočinku. Bohužel, ta idylka velmi rychle skončí, protože Spenser narazí do Šedivce, svého dávného úhlavního nepřítele, který ho kdysi téměř zabil.
A pak už špatné zprávy následují rychle za sebou. Šedivec unese nevěstu a při útěku z ostrova zabije několik lidí. Spenser musí nesmírně riskovat, aby zachránil Susan a předešel dalším obětem vraždícího maniaka.
Něco tu ale nesedí; ten únos je divně zpackaný a vůbec nic neodpovídá precizní práci Šedivce, jak ji zná z minulosti. Spenser musí tedy najít nejenom pachatele, ale i odpovědi na řadu naléhavých otázek…

Komentáře ke knize
Robert B Parker

Robert Brown Parker , jeden z komerčně nejúspěšnějších spisovatelů detektivního žánru. Jeho nejslavnějšími díly bylo 40 románů o soukromém detektivovi Spenserovi. Na kontě má kromě desítek vlastních knih i dokončený poslední román klasika Raymonda Chandlera Případ z Poodle Springs. Parker byl ve své tvorbě ovlivněn především autory tzv. drsné školy, kromě zmíněného Raymonda Chandlera také Dashiellem Hammetem a Rossem Macdonaldem. Další postavou, kterou Parker vytvořil, byl Jesse Stone, bývalý detektiv, který začíná novou kariéru jako policejní šéf v malém městě New England. V letech 1997 až 2010 napsal o něm devět románů, z nichž čtyři byly upraveny jako seriál televizních filmů CBS, kde hraje Tom Selleck jako Jesse Stone. Na žádost herečky Helen Huntové vytvořil Parker detektivku Sunny Randallovou. Napsal první knihu a filmová verze byla naplánována na rok 2000, ale nikdy se nerealizovala. Nicméně na přání vydavatele pokračoval v sérii, napsal šest románů založených na postavě Sunny Randallové. Jeho knihy byly často nominovány na různé ceny a on získal mnoho ocenění. Zemřel náhle na srdeční záchvat ve svém domě v Cambridge dne 18. ledna 2010; byl objeven manželkou ve své pracovně u rozepsaného románu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet