Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Dr Quinnová - Příběhy. : Příběhy: Lov bizonů, Smrtící voda

Dorothy Laudan

Ikar | 1997


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 174
Jazyky: česky
Překladatel: Blanka Pscheidtová, Jarmila Doubravová
Edice: 7. svazek ed. Dr. Quinnová 4x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7202-230-X (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 14. února 2023 12:59
Číslo položky: 498010

7. díl
Příběhy Dorothy Laudanové se vracejí do doby, kdy odvážná doktorka Michaela Quinnová teprve objevuje drsné zvyklosti Divokého západu. V Colorado Springs žije necelý rok a ten čas jí doposud přinesl více zklamání než radosti. Přesto usilovnou prací získává jako žena-lékařka respekt téměř všech obyvatel městečka "na konci světa".

Lov bizonů
Do Colorado Springs má vést železnice. S pokrokem však přicházejí do městečka i podvodníci. Pan Birch skupuje pozemky jménem Continental Republic Railroad. S ním se objevují i lovci bizonů, kteří chtějí prostor, kudy povede železnice, "vyčistit" pro příští stavbu. Ničí tím zdroj potravy indiánského kmene Čejenů. Spor chce vyřešit Sully, ale banda lovců je silnější. Tančící oblak přináší polomrtvého muže k doktorce Quinnové, která ho opět postaví na nohy.

Smrtící voda
Brzy poté, co se Sully uzdraví, ohrožuje životy obyvatel Colorado Springs další katastrofa. Pan Harding, majitel rudných dolů, používá na vymytí zlata z rudy rtuť, která se dostává do řeky Fountain Creek, z níž používá vodu téměř celé město. Počet pacientů s otravou rychle roste. Michaela se rozhodne zabránit smrtelnému nebezpečí. Přes varování přátel se vydává v doprovodu Sullyho na Hardingovy pozemky, aby udělala rozbor vody a našla zdroj "epidemie". Harding je velmi tvrdý muž, ale Michaela přesto dosáhne svého.

Komentáře ke knize
Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více