Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

DPH u intrakomunitárních dodávek a dovozu a vývozu zboží : praktické postupy uplatňování daně s využitím příkladů

Václav Benda, Milan Tomíček

Polygon | 2009


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 346
Jazyky: česky
Vydání: 3
ISBN: 978-80-7273-158-9
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 9. ledna 2018 9:46
Číslo položky: 23111

Příručka obsahuje základní informace o dopadech tzv. intrakomunitárních transakcí, kdy některý ze zúčastněných subjektů pochází z jiného členského státu v oblasti dodání zboží či poskytování služeb.

Komentáře ke knize
Václav Benda

Václav Benda byl český filosof, kybernetik, katolický aktivista, pravicový politik a protikomunistický disident, politický vězeň komunistického režimu a zakladatel a první předseda Křesťanskodemokratické strany. Jeho syn Marek Benda rovněž působí v politice. Václav Benda vystudoval bohemistiku a filosofii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy , v této době byl aktivní ve studentském hnutí a podílel se na zakládání klubů katolické mládeže. Na FF UK působil v letech 1969 až 1970 jako asistent. Poté v letech 1970–1975 vystudoval teoretickou kybernetiku na MFF UK. Pro svou katolickou víru a neochotu vstoupit do KSČ vystřídal mnoho povolání. V letech 1975 až 1977 pracoval jako počítačový odborník ve Výzkumném ústavu matematických strojů. Až do roku 1976 nevystupoval proti komunistickému režimu. Avšak otřásl jím proces s hudebníky ze skupiny The Plastic People of the Universe. Byl jedním z iniciátorů a prvních signatářů Charty 77. Za to byl vyloučen z Revolučního odborového hnutí a posléze i propuštěn z práce. V letech 1979 až 1984 byl mluvčím Charty 77, v roce 1978 se pak podílel na založení Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných. Za svou činnost byl v letech 1979 až 1983 vězněn pro podvracení republiky. Mimo to se on i jeho rodina stali terčem různého šikanování ze strany státní moci – byl propuštěn z práce, vyslýchán, byl mu vypnut telefon a kontrolována pošta, v jeho bytě byla domovní prohlídka, při které mu byly zabaveny některé věci. Tyto ústrky ho podle jeho slov učinily ještě zatvrzelejším v boji s režimem. V roce 1984 byl pozván na kongres Wege zu einer Europäischen Friedensordnung, který se konal v západoněmeckém Heidelbergu. Kongresu se rozhodl nezúčastnit, protože měl obavy, že by mu československé orgány nedovolily návrat do vlasti. Místo toho poslal účastníkům dopis, ve kterém jim vyjádřil podporu a sympatie a poprosil je, aby protestovali proti uvěznění disidenta Lad...

Milan Tomíček

Mgr. Milan Tomíček, Ph.D. je daňový poradce. Absolvoval Moskevský státní institut mezinárodních vztahů. Je partnerem daňového oddělení a hovoří plynně anglicky, rusky a německy. Pracoval v pražské kanceláři společnosti Deloitte & Touche, kde absolvoval dlouhodobé stáže na jejích pobočkách v Londýně a Frankfurtu. Do března roku 2005 působil jako vedoucí oddělení nepřímých daní v pražské pobočce společnosti KPMG. Jeho profesionální aktivity zahrnují DPH plánování pro nadnárodní i české výrobní podniky a také celní poradenství pro průmyslové podniky. V rámci vstupu České republiky do EU se účastnil implementace nových daňových pravidel v řadě významných českých společností. Kromě toho má obsáhlé znalosti a zkušenosti s přeshraničními transakcemi v oblasti zboží a služeb. V současné době se profiluje i jako uznávaný autor odborných článků a publikací na téma DPH u intra-komunitárních transakcí. Účastní se i legislativního procesu v oblasti DPH a působí mimo jiné jako lektor na seminářích pro odbornou veřejnost. Je členem Komory daňových poradců České republiky a International Fiscal Association.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více