Stav: |
Velmi dobrý, zkosený hřbet
|
Dostupnost: | Skladem pro e-shop |
Vazba: | Pevná |
Počet stran: | 302 |
Jazyky: | česky |
Ilustrátor: | Libor Páv |
Edice: | Oko 252x |
Vydání: | 2., upr. vyd. |
ISBN: | 9788000021003 |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | út 19. března 2024 12:08 |
Číslo položky: | 797238 |
Na začátku kniha seznamuje čtenáře s vybavením kuchyně, následuje přehled potravin a vysvětlování nezbytných pojmů a způsobů přípravy jídla (vážení, jak vařit jednotlivé typy příloh, vysvětlení pojmů - zahustit, podlít apod..). Druhá polovina knihy se zaměřuje na recepty, nejdříve přehledem klasické stavby jídelníčku - polévka, masová jídla, saláty atd., poté uvádí recepty a nápady pro jednotlivé svátky a nahlíží i do typického jídla jednotlivých národních kuchyní. V závěru publikace dětem představuje zásady stolování a chování u stolu.
Narozena 1965 v Turnově. Autorka prózy, poezie a populárně naučné literatury pro děti. Šárka Pavličová se narodila v Turnově, ale vyrůstala a žila v Liberci. V současné době žije a pracuje v Praze. Vystudovala Střední zdravotnickou školu v Ústí n/L, obor zubní laborant, ale už během studia se věnovala psaní beletrie, poezie a článků do novin. Tento koníček završilo studium Fakulty žurnalistiky UK, kterou v roce 1988 absolvovala. Od studií je „na volné noze“, v současné době se věnuje redakční práci, ale také připravuje texty pro reklamní a PR agentury či přímo pro PR oddělení firem. Je autorkou knížek pro děti i dospělé. Ve volném čase se věnuje zejména výrobě módních a bytových doplňků, různých dárků a drobností, které nabízí na svých internetových stránkách
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem