Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Dary Vladimíra Menšíka aneb Stromeček mého veselého života

Vladimír Menšík

Knižní klub | 1998


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 172
Jazyky: česky
Vydání: 2
ISBN: 80-7176-785-9
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Pavel Zdeněk
Vystaveno: pá 1. listopadu 2019 10:57
Číslo položky: 75801

Je tomu právě deset let,co nás naposledy potěšil svým neodolatelným kouzlem Vladimír Menšík,skvělý herec,stejně jako geniální vypravěč a dobrý člověk.
Ta zpráva se bolestně dotkla všech,každý ho měl rád,celý národ ho znal.
Z filmových rolí i z divadla,z televizní obrazovky či zájezdových pořadů a estrádních vystoupení.
Menšíkovy herecké výkony zůstaly zachyceny na filmových pásech,jeho vypravěčské mistrovství s osobitou dikcí na magnetofonových záznamech a gramodeskách.
Mluvené slovo bylo vlastně doménou tohoto v dobrém slova smyslu lidového umělce,humorné i méně veselé,půvabně neučesané,rozevláté,zkrátka ryze člověčí.A právě Menšíkův vypravěčský dar se snaží v textu zachytit tato knížka,kterou uspořádala Olga Menšíková.
Vladimír Menšík uměl kolem sebe šířit dobrou náladu.Až si budete listovat v téhle knížce,číst jeho veselé historky z hereckého i soukromého života a prohlížet jeho vlastnoruční kresby,určitě budete mít dobrou náladu i vy.

Komentáře ke knize
Vladimír Menšík

Vladimír Menšík byl český herec, moderátor, lidový vypravěč a bavič, držitel ocenění národní umělec, otec herečky a moderátorky Martiny Menšíkové. V divadle hrál jen velmi málo – většinu ze svých 150 rolí ztvárnil ve filmu a televizi. Rodák z moravských Ivančic přičichl ke kumštu v souboru písní a tanců Adolfa Pištěláka. Nejprve vystudoval průmyslovou školu a nějakou dobu pracoval v Brněnských strojírnách. Teprve později se pokusil dostat na brněnskou JAMU , což se mu na druhý pokus podařilo a po absolutoriu v roce 1953 nastoupil do Vesnického divadla, kde jej v roce 1954 objevil E. F. Burian, který jej také angažoval. I přes to, že zde dostal spousty příležitostí a přestože byl divadlem zcela pohlcen, toužil zahrát si ve filmu. Jeho vůbec první účinkování před kamerou proběhlo ve snímku Velká příležitost, a to víceméně coby komparzista. Teprve ve snímku Dědeček automobil režiséra Alfréda Radoka, kde si zahrál italského mechanika, na sebe výrazněji upozornil. Díky své práci u filmu se dostal do konfliktu s E. F. Burianem, který film neměl v lásce. Z divadla odešel a v roce 1958 podepsal smlouvu s Filmovým studiem Barrandov. K divadlu se vracel už víceméně ojediněle. V 50. a 60. letech se naplno rozjela jeho kariéra u filmu. Nebyl jen komediálním hercem. Dokázal bravurně ztvárnit i tragikomické či dokonce dramatické role. V 70. letech se již objevoval převážně v komediálních rolích, a to jak ve filmech, tak i v pohádkách a seriálech. Menšík byl velký bavič, konferenciér a hlavně excelentní vypravěč. Vystupoval doslova ve stovkách televizních pořadů a ve filmu a televizi vytvořil přes 150 rolí. Za zmínku stojí mezi jinými pořad Bakaláři a nezapomenutelné konferování silvestrovských estrád. Celá dlouhá léta trpěl těžkým astmatem. Byl silný kuřák a také často pil alkohol, ale s pitím a kouřením přestal kvůli zdravotním problémům. Naposl...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu