Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Čas tvého života

William Saroyan

Eminent | 1999


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 213
Jazyky: česky
Překladatel: Věra Pourová
ISBN: 80-85876-95-7
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Luboš Drtina
Vystaveno: čt 3. ledna 2019 17:25
Číslo položky: 49521

Kniha legendárního amerického spisovatele pojednávající o životních proměnách a osudových setkáních, o dlouhém i krátkém čase života jeho hrdinů.
V přístavní krčmě v San Francisku se schází pestrá společnost, v níž nechybí barman-filozof, mladý boháč s filantropickými sklony, sadistický policajt, šlapka s nevinnou duší a její nesmělý nápadník, černošský pianista ani romantický pábitel...
Právě toto prostředí dodává ději, jenž je mozaikou motivů rozsetých v ostatních Saroyanových dílech, na životnosti a působivosti a nechává vyznít i naplnění motta "v čase svého života snaž se žít". Své věčné dilema, zda říci lidské existenci ano, či ne, řeší spisovatel jednoznačně první z obou možností.
Drama Čas tvého života svému autorovi zajistilo značný věhlas: rok po jeho uvedení za něj obdržel William Saroyan Pulitzerovu cenu, kterou však odmítl převzít s odůvodněním, že na odměny a ceny ve sféře umění nevěří.
(Zdroj: přebal knihy)

Komentáře ke knize
William Saroyan

William Saroyan byl americký prozaik, básník a dramatik arménského původu. Saroyan se narodil v Kalifornii emigrantům z Arménie. Po smrti otce byla jeho matka nucena kvůli špatné situaci dát své čtyři děti do sirotčince. Saroyan se domů vrátil až v roce 1916. Zde Saroyan absolvoval základní školu a dále již nestudoval. Své první literární pokusy začal mladý Saroyan posílat do anglické přílohy bostonského časopisu Arménů Hairenik . Podepisuje se tehdy jako Sirak Goryan – Sirak bylo tehdy častým jménem v jeho příbuzenstvu a Goryan je jméno arménského spisovatele. William Saroyan se, stejně jako jeho hrdinové, celý život potýkal s finančními problémy, které byly způsobeny jeho účastí v různých hazardních hrách, ale i dobročinných akcích. Roku 1940 odmítl Pulitzerovu cenu – údajně proto, že měl nedůvěru v umělecká ocenění. Saroyan byl dvakrát ženatý a měl dvě děti.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více