Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Box 21

Anders Roslund, Börge Hellström

Knižní klub | 2012


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 398
Jazyky: česky
Překladatel: Irena Kunovská
Edice: 2. svazek ed. Ewert Grens 0x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-242-3501-1
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Gabriela Janovská
Vystaveno: čt 13. července 2017 13:58
Číslo položky: 14419

Příběh dvojice švédských autorů začíná objevením bytu, v němž byly krutě týrány Alena a Lydia, dvě mladé litevské prostitutky. Dívky se vydaly do Švédska s vidinou lepšího pracovního místa, díky své důvěřivosti však skončily jako sexuální otrokyně. Lydia má na těle tak silné známky ublížení na zdraví, že musí být okamžitě převezena do nemocnice a bez prodlení operována. Po chirurgickém zákroku se jí podaří přesvědčit Alenu, aby jí přinesla obsah boxu s číslem 21, tajné schránky, kterou si Lydia s Alenou dokázaly i přes neustálý dozor zřídit na hlavním stockholmském nádraží. Alena prosbě své přítelkyně vyhoví, netuší ovšem, že Lydia poté s pomocí materiálu z jejich skříňky provede zoufalou akci, při níž jsou ohroženy životy několika lékařů a mediků. V době, kdy k této události dojde, pátrá v tomtéž zdravotním zařízení Ewert Grens se svým kolegou po nebezpečném zločinci, s nímž má nevyřízené soukromé účty z minulosti. Grens při vyšetřovaní zjistí, že pohnutky k Lydyinu činu jsou závažné a složité, ale jejich zveřejnění může ublížit i zcela nevinným lidem.

Komentáře ke knize
Anders Roslund

Anders Roslund je švédský spisovatel a novinář. On je zakladatel a bývalý šéf Kulturnyheterna na SVT, Švédsko je národní televizní vysílání. Po mnoho let působil jako novinář - se specializací na trestní a sociální problémy - a jako editor-in-šéf na vztah a Aktuellt, dvě hlavní zpravodajských pořadů, a SVT. Roslund pravidelně spolupracuje s Borge Hellström , a spolu oni tvoří psaní duo Roslund a Hellströmem.

Börge Hellström

narozený v roce 1957 , je švédský autor duo Jed Rubenfeld , a jeden z iniciátorů zločinců návratu do společnosti . Žije v Varmdo.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet