Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Bota jménem Melichar : pro děti od 6 let

Jana Knitlová

Albatros | 1986


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 121
Jazyky: česky
Ilustrátor: Luboš Grunt
Edice: Pre deti od 6 rokov 1x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 13-798-86
Vydáno v: Praha
Náklad: 55 000 ks
Vystaveno: st 17. května 2023 14:04
Číslo položky: 552297

Rozmarné vyprávění o prvňáčkovi Honzíkovi, který se usilovně snaží propadnout zpátky do mateřské školky, ke svému kamarádu Davidovi.

Honzík má sestru Jolanku a nejlepšího kamaráda Davidam se kterým měl sedět v lavici v 1. třídě.
První den, když šel do školy, měl se tam setkat s Davidem, ale on nepřišel. Maminka mu řekla, že měl odklad. Místo toho ho posadili s holčičkou jménem Zdenka. Protože měla velký nos, dal ji přezdívku nosál.
Honzík byl hodně smutný, že nesedí s Davidem, a tak se rozhodl, že propadne do školky. Ve škole se vůbec nesnažil a nosil samé pětky. Mezitím se seznámil s klukem jménem Radim, který byl z 9. třídy, Radim se svým kamarádem Bakulínem začali dávat botám jména. Jolanka záviděla jedné holce Lamkové její boty, které se jmenovali Hromnice, a tak jí je ve škole ukradla. Potom je chtěla vrátit, ale nešlo to, protože byl na chodbě ředitel. Do toho se ještě ztratili bundy, které ukradla jedna paní.
Jolance se boty podařili vrátit a Honzík s Nosálem našli tu paní, která ukradla bundy.

Honzík se s Nosálem - Zdenkou skamarádil a zjistil, že propadnou do školky je hloupost.

Výborná humoristická kniha a taky senzační film, který byl podle ní natočen.

Pro děti od 6 let.

Komentáře ke knize
Jana Knitlová

Prozaička, dramatička, autorka rozhlasových her, filmová a televizní scenáristka Rozená Poslušná. Manželka spisovatele Oldřicha Knitla. Narodila se v rodině advokáta. Po jedenáctileté střední škole studovala na DAMU režii a dramaturgii. Absolvovala 1965 režií Lorkovy Krvavé svatby a první poloviny hry Ivy Janžurové Holčičí improvizace. Jako zpěvačka a herečka působila pod rodným jménem v Semaforu , v divadle Paravan a v literární kavárně Luxor . Dále účinkovala v pražském zájezdovém divadle Zuzany Kočové Maringotka . 1965 byla pomocnou silou v bufetu Metro. Publicisticky přispívala do rozhlasového pořadu Mikrofórum, jako reportérka působila v Čs. televizi. 1967–74 byla lektorkou a později dramaturgyní v Divadle Jiřího Wolkra, 1974–89 dramaturgyní a scenáristkou Filmového studia Barrandov , poté ve svobodném povolání. Příležitostně se uplatnila i jako divadelní režisérka. V současné době režíruje rozhlasové pořady na stanici Český rozhlas 3 – Vltava. Od 1994 pracuje pro Bílý kruh bezpečí – také jako jednatelka pražské poradny a odborná konzultantka na lince domácího násilí , v rámci občanského sdružení Audabiac – uměním ke svobodě se věnuje projektu zaměřenému na rozvíjení tvůrčí fantazie dětí z dětských domovů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více