Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Boj o Evropu : Eclipse

Alan Moorehead

Universum | 1947


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 248-[IX]
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Čulík
Série: Knihovna Dokumenty ; Sv. 3
Vydání: Vydání první
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 6. března 2023 14:52
Číslo položky: 512615

Kniha zaznamenává pozorování a dojmy anglického válečného dopisovatele z poslední fáze minulé světové války.

Dílo začíná vstupem spojeneckých armád na půdu Evropy v patě italské boty. Vypisuje nejprve své zkušenosti na Sicílii a v jižní Itálii, vylodění u Salerna a Anzia a končí obsazením Říma jakožto vrcholem událostí na jižní frontě.

Druhá část vypráví o dalekosáhlých přípravách na invasi, o nervozitě a napětí spojeneckých vojáků i anglického civilního obyvatelstva, o dramatickém přistání i prvních chvílích na pevnině. Následují boje a vítězný postup v severní Francii, osvobození Paříže, postup Belgií a Holandskem až k Arnhemu.

Boje v Ardenách a překročení Rýna vyplňují třetí část. Ve čtvrtém dílu čteme o posledních fázích německého pádu – o kapitulacích jednotlivých úseků celé fronty a o hrůzách koncentračních táborů.

Komentáře ke knize
Alan Moorehead

Alan McCrae Moorehead se narodil 22. července 1910 v Melbourne v Austrálii. Zemřel 29. září 1983 v Londýně . Od roku 1937 žil v Anglii. Vystudoval Melbourne University. Oženil se s Lucy Milner. Alan McCrae Moorehead byl spisovatel, světoběžník, životopisec, esejista, publicista Během 2. světové války se proslavil svojí kampaní na Středním východě, v Asii, Středomoří a v severozápadní Evropě. Díky tomu získal Řád britského impéria. Jeho kniha Gallipoli získala velký ohlas u kritiků, ač byla později kritizována. V roce 1966 dokončil scénář k rukopisu „Darwin a Beagle“. Toto dílo však vyšlo až v roce 1969 a 1972, díky Moorheadově manželce. Velký spisovatel díky operaci mozku není schopen číst, mluvit ani psát.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více