Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Bankovní loupeže : (přepadení bank, peněžních transportů a kriminalita v bankovnictví)

Miroslav Protivinský

Armex | 2001


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 279
Jazyky: česky
Vydání: 1
ISBN: 80-86244-21-0
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 20. července 2017 15:29
Číslo položky: 14612

Publikace se zabývá charakteristikou loupežných přepadení peněžních ústavů, rozebírá jejich příčiny, morální profil a myšlení pachatelů. Uvádí nejnovější organizační, taktické a technické poznatky o možnostech snížení rizika při manipulaci s penězi v bankách i jiných peněžních ústavech a obchodních podnicích, včetně jejich přepravy.

Přínosem pomůcky je velký počet skutečných praktických příkladů z České republiky i ze zahraničí (SRN, Rakousko aj.), které skýtají cenná poučení. Otázkami souvisejícími s transporty peněz a cenností, které bývají často terčem loupežných přepadení, se zabývá odborná publikace Organizace a taktika přepravy peněz a cenností. O zabezpečování objektů všech typů je komplexně pojednáno v knize Zabezpečovací systémy. Situační prevence kriminality. O tom, jak se má v těchto krizových situacích chovat příslušník Policie ČR, pojednává Taktika policejní akce. Zkušenosti amerických policistů poutavě popisuje kniha Jak přežít v betonové džungli. Závažnými zločiny bez použití násilí se zabývá kniha Podvody, zpronevěry, machinace.

Komentáře ke knize
Miroslav Protivinský

Prof. JUDr. Miroslav Protivinský, DrSc byl český kriminalista a vysokoškolský pedagog. Ve své výzkumné činnosti se soustřeďoval na kriminalistickou praxi v mezinárodním kontextu a patříl mezi uznávané evropské kapacity ve vědecké kriminalistice. Vystudoval Karlovu univerzitu, kde v roce 1966 spoluzakládal katedru kriminalistiky. V letech 1955–1966 působil v Ústřední škole Ministerstva vnitra jako vedoucí katedry Veřejné bezpečnosti, posléze jako zástupce velitele školy a jeden rok jako její velitel. V krátkém období v počátku normalizace působil jako velitel Kriminalistického ústavu SNB a následně po nucném odchodu působil až do roku 1990 na své alma mater Právnické fakultě Karlovy univerzity. Po roce 1990 spoluzaložil Soukromou střední školu TRIVIS se zaměřením na právní a bezpečnostní činnosti, která následně získala akreditaci též jako Vyšší odborná škola v oborech Prevence kriminality a Krizové řízení. Působil i jako učitel a člen správní rady této školy. Dlouhá léta vykonával funkci člena redakčních rad časopisů Kriminalistický sborník a Kriminalistika . Dále byl členem oborové rady Policejní akademie ČR v Praze.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více