Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

9x Umění světa: Pravěk a umění přírodních národů + Islámské umění + Antické umění + Raně křesťanské a byzantské umění + Člověk a renesance + Barok a rokoko + Umění 19. a 20. století + Umění Dálného východu + Románské a gotické umění

Jeannine Auboyer, Peter Kidson, Jean Lassus, Andrew Martindale, Michael Kitson, Andreas Lommel, Norbert Lynton, Ernst J Grube, Donald Emrys Strong, Bořek Vančura

Artia | 1972


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 9 svazků
Série: Umění světa
Vydání: Umění světa
ISBN: 37-007-72
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 3. března 2023 11:43
Číslo položky: 510418
Jeannine Auboyer

Narodila se v Paříži a po léta pracovala v tamních muzeích orientálního umění. Zastávala funkci hlavního kustoda v Musée Guimet, asijském oddělení francouzské Národní galerie a vedla katedru pro studium Indie a Jihovýchodní Asie na École du Louvre. Autorka řady knih o umění a historii.

Peter Kidson

Studoval historii na Selwyn College v Cambridge a pak na Courtland Institute of Art na Londýnské univerzitě, kde získal doktorát z dějin umění. Má doktorát i z filosofie. Od roku 1959 knihovník Conwayovy knihovny při Courtauldově ústavu.

Jean Lassus

Přednášel na universitách v Hanoji a Štrasburku, od roku 1964 profesor na pařížské Sorbonně. Jako zástupce francouzského Národního muzea se zúčastnil vykopávek v Antiochii, organizovaných v letech 1932-1939 princetonskou universitou . Jeho hlavním oborem byla raně křesťanská archeologie.

Andrew Martindale

Historik umění. Vychodil westminsterskou školu v Londýně, vystudoval oxfordskou New College a absolvoval Courtauldův Institute of Art v Londýně, kde v letech 1959 - 1965 přednášel. Docent na škole výtvarných umění na univerzitě East Anglia, přispěvatel mnoha periodik, autor do mnoha jazyků přeložených knih o katedrálách a křesťanském umění.

Michael Kitson

Michael William Lely Kitson byl anglický historik umění. Absolvoval Gresham's School, Norfolk a King's College, Cambridge. BYl docentem historie umění na Courtauldově intitutu v Londýně. Publikoval práce o anglickém malířství a J. M. W. Turnerovi. Podílel se naoranizaci mezinárodních výstav "Romantikové" v Tate Gallery a "Klasický ideál" v Boloni. Autor rozhlasových kurzů BBC "Měsíc v malířství", přispěvatel mnoha periodik.

Andreas Lommel

Andreas Lommel byl německý etnolog. Od roku 1957 byl ředitelem Staatliches Museum für Völkerkunde v Mnichově. Jeho odborný zájem se soustřeďoval hlavně na umění pravěku a původních obyvatel Austrálie. Lommel vystudoval v roce 1937 Forschungsinstitut für Kulturmorphologie v Mnichově, kde byl žákem Leo Frobenia. Škola se dnes jmenuje Frobenius-Institut a působí v rámci Goethovy univerzity ve Frankfurtu nad Mohanem. Rok po ukončení studií se vypravil do severozápadní Austrálie. Zde, v oblasti Kimberley, žil několik měsíců s příslušníky kmene Unambal, podnoží Tasmánců. Způsob života těchto lovců a sběračů měl odpovídat životu lidí v době kamenné. Z cesty přivezl množství zvukového a fotografického materiálu. Roku 1955, rovněž v Kimberley, studoval prehistorické jeskynní malby duchů Wandjina. Lommelova manželka Katharina byla malířka a nástěnné malby překreslovala. V letech 1937–1940 zastával na mnichovském institutu, kde studoval, místo Frobeniova asistenta. Od roku 1957 řídil mnichovské Staatliches Museum für Völkerkunde, dnes Museum fünf Kontinente. Byl vyznamenaný Bavorským záslužným řádem. Po vzoru svého učitele Frobenia zastával Lommel v etnologii difuzionistické stanovisko. Podle něj se kulturní projevy obyčejně šířily z jednoho určitého centra.

Norbert Lynton

Historik umění, ředitel Školy dějin umění na Chelsea School of Art, profesor dějin umění na sussexské univerzitě. Autor monografií mj. o Paulu Kleeovi, Vladimiru Tatlinovi a Bernardu Cohenovi. Působil jako umělecký kritik listu The Guardian a jako redaktor revue Art International. Přispíval do mnoha periodik.

Ernst J Grube

Původem Rakušan, vystudoval v Berlíně, působil v Metropolitním muzeu umění v New Yorku a získal profesuru na Kolumbijské univerzitě. Poté působil na univerzitě v Benátkách, pracoval na vykopávkách v Iránu a v roce 1988 se odstěhoval do Londýna se svou druhou manželkou Eleanor Simsovou, specialistkou na perské malířství, kde psal o umění a založil Islamic Art Journal.

Donald Emrys Strong

Dr., britský archeolog, zabýval se uměním a architekturou římského světa. Autor publikací o antickém umění.

Bořek Vančura

Narozen 28.8.1939 v Praze. Pracovník prehistorického oddělení Národního muzea, překladatel z angličtiny, francouzštiny a němčiny.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet