Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

21.12 : kletba jaguářího krále

Dustin Thomason

Baronet | 2012


99 Kč 59 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem na prodejně
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 366
Jazyky: česky
Překladatel: Jana Pacnerová
Vydání: Vyd. 1.
ISBN: 9788073845711
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Emil Křižka
Vystaveno: út 6. prosince 2022 12:37
Číslo položky: 452714

Napínavý a čtivý thriller Dustina Thomasona, autora světového bestselleru Pravidlo čtyř, těží z předpovědí apokalypsy, k níž má dojít 21. prosince 2012.

Hluboko v jihoamerické džungli objeví domorodec jedinečný poklad nevyčíslitelné hodnoty – víc než tisíc let starý kodex, který se uchoval v troskách opuštěného starověkého mayského města. Lupič ví, že tento vzácný artefakt mu může vynést milióny dolarů, a tak ho propašuje do USA – nevědomky však spolu s prastarou knihou přenese přes hranice i něco mnohem nebezpečnějšího…

V prvních prosincových dnech roku 2012 se vzácný kodex ocitne v rukou Chel Manu, světoznámé odbornice na staré mayské rukopisy. Je na vážkách, zda má nález ohlásit policii anebo využít životní příležitosti a kodex sama přeložit.

Mezitím se v Los Angeles začne šířit vzácná a dosud neznámá, ale vysoce nakažlivá neurologická nemoc, smrtící insomnie. Zdá se, že světu skutečně hrozí předpovídaná apokalypsa – a že opravdu souvisí se světem starých Mayů víc, než by kdo tušil…

Nastane zkáza lidstva? Je dešifrování tajemného kodexu jediná naděje, jak přežít? Zvítězí vědci v boji s časem?

Komentáře ke knize
Dustin Thomason

Dustin Thomason je americký spisovatel a producent. Je spoluautorem “Pravidlo čtyř“ a autor "12,21". Pravidlo čtyři dosáhlo na vrchol žebříčku New York Times Best Seller, kde zůstalo po více než šest měsíců. Kniha se stala mezinárodním bestsellerem a byla přeložena do více než 25 jazyků. Prodalo se jí více než čtyři miliony kopií po celém světě, a stala se tak nejprodávanějším debutem desetiletí. Dustinuv druhý román, "12.21" byl zveřejněn ve více jak dvaceti jazycích v srpnu 2012 a také se stal New York Times a International bestsellerem. Dustin navštěvoval školu Thomase Jeffersona pro vědu a technologii ve Fairfax County, Virginia. Pak pokračoval ve studiu antropologie na Harvardské univerzitě, kde získal Hoopesovu cenu a v roce 2003 získal tituly MD a MBA na Columbia University. V současné době žije a pracuje v Los Angeles, Kalifornie.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více