Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

1945

Newt Gingrich, William R Forstchen

Deus | 1998


79 Kč 45 Kč

Stav:
Dobrý, lehce zkosený hřbet
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 349
Jazyky: česky
Překladatel: Petra Andělová, Tomáš Jeník
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-86215-02-4 (váz.)
Vydáno v: Plzeň
Vystaveno: pá 25. června 2021 14:06
Číslo položky: 199637

Alternativní historie.
Píše se rok 1945 – válka v Evropě i v Tichomoří skončila. Na mapě Evropy zůstala jen jedna země, kterou se Hitlerovým armádám nepodařilo srazit na kolena – Británie. Jedinou silou, jež je schopna nacistické mašinérii účinně vzdorovat, jsou Spojené státy. Hitlerovy mocenské ambice nejsou uspokojeny – chystá proto útok přímo na území USA. Tato akce po důkladných přípravách skutečně začne – konflikt se přesouvá přímo na území USA, do okolí Oak Ridge, místa, kde USA vyvíjí a zkouší atomovou bombu. Útok je překvapivý a nesmírně krutý. USA musejí změnit taktiku a urychleně vybavit armádu novou technikou, aby mohly v konfliktu uspět.
Přeložila Petra Andělová.

Komentáře ke knize
William R Forstchen

William R. Forstchen je americký historik a spisovatel. V roce 1972 získal bakalářský titul na Rider College, magisterský pak v roce 1991 na Purdue University a o tři roky později i doktorát z Amerických dějin. Disertační práce byla na téma „The 28th USCTs: Indiana\'s African Americans Go to War, 1863–1865“. William R. Forstchen je asistentem na katedře historie a vzdělávání na Montreat-Anderson College a zaměřuje se na archeologii a dějiny americké občanské války. Publikoval řadu knih v žánru SF i fantasy, z nichž některé spadají do sérií Magic či Wing Commander. Sám je tvůrcem ságy Lost Regiment a společně s R. E. Feistem napsal první část Legend trhlinové války, román Čestný nepřítel. Knihy ze série Star Trek - Nová generace obohatil titulem The Forgotten War . Forsten žije v Black Moutain v Severní Karolíně s manželkou Sharon a dcerou Megan. Knihu Hvězdná akademie napsal pro svou dceru Megan Marii Forstchenovou, narozenou 28. července 1993 s tímto věnováním: \"Ať se některé ze snů v této knize stanou skutečností ve světě, v němž jednou budeš žít.\"

Newt Gingrich

Newt Gingrich je politik ze Spojených států amerických, který byl 58. předsedou Sněmovny reprezentantů Spojených států amerických v letech 1995–1999. Vystudoval historii na Tulaneově univerzitě. Působil jako pedagog, od roku 1979 zasedá ve sněmovně. V současnosti je politickým konzultantem a píše knihy. Je členem Republikánské strany a ve sněmovně reprezentoval Georgii. Gingrich je dvakrát rozvedený a byl usvědčen z nevěry, což mu jeho kritici často vyčítají. Kritizován je i za to, že v roce 2008, kdy propukla finanční krize, vzal přes 1,6 milionu dolarů jako honorář za poradenské služby pro hypoteční agenturu Freddie Mac, jejíž představitele viní Americká komise pro cenné papíry a burzy z podvodů. Gingrich je praktikujícím katolíkem. Prosazuje politiku omezené federální vlády a vyrovnaného rozpočtu. V květnu 2011 oznámil, že se v roce 2012 bude ucházet o úřad prezidenta Spojených států amerických za Republikánskou stranu. V lednu 2012 slíbil v případě zvolení do konce tohoto desetiletí vybudovat trvalou základnu na Měsíci a také více zaměření na rozvoj vesmírného průmyslu. Ve volbách však neuspěl.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat