Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Italské Settecento

Ars Rediviva Ensemble, Milan Munclinger, Antonio Vivaldi, Alessandro Scarlatti, Pietro Antonio Locatelli, Giovanni Battista Pergolesi

Supraphon | 1977

Kategorie:

200 Kč

Stav:
VG+
/
VG+
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Drobné vlásečnice, drobné škrábance, lehce opotřebený obal
Vystaveno: út 16. ledna 2024 3:16
Číslo položky: 732538

- Trio Sonata In C-minor, Op. 4, No. 11
- Trio Sonata In D-minor, Op. 5, No. 5
- Concerto In A-minor (Sonata Nona)
- Trio Sonata In C-major, Op. 1, No. 3
- Trio Sonata In F-major
- Trio Sonata In E-minor, Op. 1, No. 2
- Trio Sonata No. 10 In F-major

Milan Munclinger

Milan Munclinger byl významný český flétnista, dirigent, skladatel a muzikolog. Byl významnou osobností české klasické hudební scény, známý zejména svými znalostmi barokní hudby. Munclinger založil v roce 1951 soubor Ars Rediviva, který se specializoval na provozování barokní hudby na dobové nástroje a sehrál významnou roli při oživení zájmu o tento žánr v Československu i mimo něj. Soubor získal mezinárodní uznání díky své interpretaci a nahrávkám děl skladatelů, jako jsou Johann Sebastian Bach a Antonio Vivaldi. Munclingerův přínos klasické hudbě přesahuje rámec interpretační a vědecké práce, neboť se věnoval také výzkumu a psaní o hudební teorii a historii. Jeho umělecké úsilí zanechalo trvalý vliv na oceňování a chápání barokní hudby.

Antonio Vivaldi

Antonio Vivaldi byl italský barokní skladatel, houslový virtuos, pedagog a duchovní. Narodil se v Benátkách v roce 1678, je považován za jednoho z největších barokních skladatelů a jeho vliv byl za jeho života široce rozšířen po celé Evropě. Je známý především jako skladatel instrumentálních koncertů, zejména pro housle, dále duchovních sborových děl a více než čtyřiceti oper. Jeho nejznámějším dílem je série houslových koncertů známá jako "Le Quattro Stagioni" neboli "Čtvero ročních dob".

Ars Rediviva Ensemble

Ars Rediviva Ensemble byl československý komorní soubor, který v roce 1951 založil v Praze flétnista Milan Munclinger a jeho žena, klavíristka Viktorie Švihlíková. Soubor se specializoval na interpretaci barokní hudby, zejména děl Johanna Sebastiana Bacha. Byli známí svými historicky poučenými vystoupeními v době, kdy v Evropě nabíralo na síle obrození staré hudby. Název souboru "Ars Rediviva", což znamená "oživené umění", odráží jejich odhodlání oživovat starou hudbu přístupem, který se snažil být co nejautentičtější vzhledem k dobovému chápání a prostředkům.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu