Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Ariadne Auf Naxos (Opernquerschnitt)

Richard Strauss, Sylvia Geszty, Gundula Janowitz, Teresa Żylis-Gara, James King (3), Peter Schreier, Hermann Prey, Theo Adam, Staatskapelle Dresden, Rudolf Kempe

ETERNA | 1970

Kategorie:

499 Kč

Stav:
NM
/
VG+
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Německá spolková republika
Poznámka: Minimum vlásečnic, jako nová, lehce opotřebený obal, opraveno páskou
Vystaveno: pá 16. září 2022 17:00
Číslo položky: 402649

- Ariadne Auf Naxos (Opernquerschnitt)

Staatskapelle Dresden

Staatskapelle Dresden , známý také jako Sächsische Staatskapelle Dresden , je jedním z nejstarších a nejprestižnějších orchestrů na světě. Byl založen v roce 1548 saským kurfiřtem Mořicem a má bohatou historii, která sahá přes čtyři století. Orchestr sídlí v Semperově opeře v Drážďanech a za dobu jeho existence se v jeho čele vystřídala řada významných dirigentů. Staatskapelle Dresden má široký repertoár od barokní hudby až po hudbu současnou a je proslulý interpretací německé romantické hudby, zejména děl Richarda Wagnera a Richarda Strausse.

Peter Schreier

Peter Schreier byl proslulý německý tenorista a dirigent, který se proslavil interpretací německého písňového repertoáru a účinkováním v Mozartových a Bachových operách. Schreier se narodil 29. července 1935 v Míšni a svou hudební kariéru zahájil jako člen Dresdner Kreuzchor . Později studoval na drážďanské konzervatoři. Jako operní zpěvák debutoval v roce 1959 v drážďanské Státní opeře v roli Prvního vězně v Beethovenově opeře "Fidelio".

Richard Strauss

Richard Strauss byl německý hudební skladatel a dirigent, který se proslavil v období romantismu a rané moderny. Jeho kariéra trvala od konce 19. století do poloviny 20. století a proslavily ho zejména jeho tónové básně a opery. Straussův skladatelský styl se postupem času vyvíjel, zpočátku byl ovlivněn například Richardem Wagnerem a Johannesem Brahmsem, později si však vytvořil vlastní osobitý styl.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet