Stav: |
Dobrý, ohnuté rohy
|
Dostupnost: | Skladem pro e-shop |
Vazba: | Brožovaná |
Počet stran: | 229 , 8 nečíslovaných obrazových příloh |
Jazyky: | česky |
Ilustrátor: | Jiří Poláček, Daniela André-Volfová, Daniela Volfová, Daniela Andreová |
Vydání: | 1. vydání |
Vydáno v: | V Preza |
Vystaveno: | čt 9. listopadu 2023 11:38 |
Číslo položky: | 684029 |
Vladimír Miltner patřil k předním českým indologum. Při svých cestách po Indii sbíral recepty a doma je připravoval své rodině a přátelům. Byl proto velmi vyhledávaným hostitelem. Pro milovníky indických jídel tato pravé indické recepty shrnul do knihy Indická kuchyně. Jsou to jídla přitažlivé nejen svými názvy, ale i chutěmi. Je možné je připravovat z našich domácích surovin a jsou chutné i zdravé. Knížka přijde vhod nejen obdivovatelem Indie a indické kultury, ale i všem milovníkům mezinárodní kuchyně. Kapitoly: Všechno je trochu jinak-Polévky, Maso a vnitřnosti, Drůbež a vejce, Ryby a jiná vodní zvířena, Zelenina, luštěniny, houby, Přílohy, Saláty, čatní a čalamády, Pečivo, moučníky, sladkosti, Nápoje.
První vydání. Cena knihy v čase vydání: 14.- Kčs.
Vladimír Miltner byl jedním z předních českých indologů. Navštěvoval gymnázium v Karlových Varech. Již v té době studoval hindštinu a urdštinu. Po maturitě nastoupil na Karlovu univerzitu do oboru indická filologie a indologie. Nejdříve pracoval v jazykové škole, později nastoupil jako pracovník ČSAV. V roce 1967 začal své tříleté působení na univerzitě v Paříži. Když byl nucen odejít z politických důvodů z ČSAV, pracoval chvíli jako kuchař a poté se uplatnil jako redaktor časopisu 100+1 ZZ a překladatel. Po pádu komunistického režimu se vrátil na akademickou půdu ČSAV. Zemřel za nevyjasněných okolností v Indii na cestě po řece Ganze. Zabýval se především indologií se zřetelem na hindštinu, staroindickou erotiku, medicínu a jídlo. Publikoval anglicky i česky. Překládal ze sanskrtu, páli, hindštiny, maráthštiny, bradžštiny, hindaví, urdštiny, bengálštiny a angličtiny.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem