Stav: |
Velmi dobrý
|
Dostupnost: | Skladem pro e-shop |
Vazba: | Pevná |
Počet stran: | 79 |
Jazyky: | česky |
Edice: | 2. svazek ed. Receptář 21x |
Vydání: | III. vydání |
ISBN: | 9788074062667 |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | čt 14. března 2024 8:43 |
Číslo položky: | 790345 |
Proč číst něco o cuketách a dýních, když adélovské šlahouny tykví vytěsňují z pozemku málem i majitele a bedny plodů se plní jedna za druhou? Protože svazek Edice Receptář je pro bohatou sklizeň jako stvořený.
Přinejmenším udělá pěstitelům radost zajímavými recepty. Třeba na zavaření a dochucení cuketové směsi, která pak kdykoliv poslouží pod maso nebo jako základ leča. V jiné úpravě zase může cuketa zůstat ve sklenici připravena na topinky.
Ano, ty zmiňované bedny cuket nemusejí k sousedům ani k přátelům. Dokonce se vám může po přečtení knížky Cukety & dýně z Edice Receptář klidně přihodit, že zjistíte: Sám mám málo.
A kdo zatím neochutnal grilované cukety jako lahodnou přílohu k masu, třeba místo pečených brambor, kdo nežasl nad jásavou barevností a hedvábnou chutí dýňové polévky, objeví svět nových možností — bezmála stovku receptů na přípravu jídel z dýní a cuket.
Vystudovala Vysokou školu zemědělskou v Brně a Lednici na Moravě. Studovala externí vědeckou aspiranturu v ČSAV v Praze. Dlouhá léta se jako odborná mykoložka věnuje oboru pěstovaných jedlých hub. Je zanícenou propagátorkou hub, ale i exotických a málo známých zelenin a ovoce, koření, bylin a méně známých rostlin. Své články publikuje v mnoha časopisech, vystupuje v České televizi i v Českém rozhlase Praha a přednáší. Doposud napsala šest populárně-naučných knih, například o chřestu a hlívě ústřičné.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem