Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Zápisník Zmizelého / The Diary Of One Who Disappeared

Leoš Janáček, Nicolai Gedda, Věra Soukupová, Josef Páleníček, Czech Radio Choir, Miroslav Košler

Supraphon | 1986

Kategorie:

399 Kč

Stav:
NM
/
NM
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Minimum vlásečnic, jako nová, obal bez opotřebení, původní příloha
Vystaveno: út 20. září 2022 7:50
Číslo položky: 403922

A - Zápisník Zmizelého / The Diary Of One Who Disappeared
B - Zápisník Zmizelého / The Diary Of One Who Disappeared

Leoš Janáček

Leoš Janáček byl český hudební skladatel, hudební teoretik, folklorista, publicista a pedagog, který se stal významnou osobností světové vážné hudby konce 19. a počátku 20. století. Janáček se narodil 3. července 1854 v Hukvaldech na Moravě, tehdy součásti rakouského císařství, a již v raném věku se u něj projevila vášeň pro hudbu. Je známý svým jedinečným hudebním stylem, který zahrnuje moravské a slovanské lidové vlivy do moderního, originálního idiomu.

Nicolai Gedda

Nicolai Gedda byl proslulý švédský operní tenorista, jehož kariéra trvala několik desetiletí, od 50. let 20. století do počátku 21. století. Gedda se narodil 11. července 1925 ve Stockholmu a byl známý svou všestranností a šíří repertoáru, který zahrnoval role ve francouzských, ruských, německých, italských, anglických a rodných švédských operách. Profesionálně debutoval v roce 1952 ve Švédské královské opeře jako Chapelou v Adamově "Le postillon de Lonjumeau", což ho vyneslo mezi mezinárodní hvězdy.

Věra Soukupová

Věra Soukupová je významná česká pěvkyně . Zpěv studovala soukromě u Luise Kadeřábka a poté u A. Mustanové-Linkové. Odborné hudební vzdělání získala na Vyšší pedagogické hudební škole v Praze . Stala se laureátkou několika prestižních mezinárodních pěveckých soutěžích . V letech 1957–1960 byla sólistkou divadla J.K.Tyla v Plzni. V letech 1960–1963 a znovu pak v období 1980–1992 byla sólistkou Opery Národního divadla. Vytvořila role v mnoha operách, např.: Georges Bizet: Carmen; Bedřich Smetana: Tajemství, Hubička, Libuše; Antonín Dvořák: Čert a Káča; Giuseppe Verdi: Don Carlos, Aida, Rigoletto. V roce 1963 se stala také sólistkou České filharmonie a spolupracovala s dirigenty Václavem Neumannem, Martinem Turnovským, Zdeňkem Mácalem. Premiéry svých skladeb jí připsali Ilja Hurník , Pavel Bořkovec, Jiří Pauer a další soudobí skladatelé. Hostovala s úspěchem na zahraničních operních scénách a byla také mezinárodně vyhledávanou interpretkou písňové, kantátové a oratorní tvorby . Výjimečné hlasové dispozice a dokonale zvládnutá technika jí umožnily věnovat se také náročným partům klasické a předklasické hudby. Se souborem Ars rediviva uvedla v československé premiéře řadu vokálních děl Johanna Sebastiana Bacha. Natočila mnoho snímků pro nahrávací společnosti, televizi a rozhlas. V letech 1968–1973 byla stálým hostem Opery Hamburk v Německé spolkové republice.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více