Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Strakova akademie - Kramářova vila - Lichtenštejnský palác - Hrzánský palác : Straka Academy - Kramář Villa - Liechtenstein Palace - Hrzán Palace

Herbert Slavík, Filip Wittlich

Úřad vlády ČR | 2008

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 263
Jazyky: česky , anglicky
Ilustrátor: Herbert Slavík
Vydání: 1
ISBN: 978-80-903963-0-2
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 3. července 2019 14:55
Číslo položky: 67590

Fotografická publikace představuje interiéry a exteriéry čtyř budov, které v současnosti slouží potřebám české vlády. Doprovodný text mapující historii těchto budov je v českém a anglickém jazyce.
Reprezentativní publikace, která vychází u příležitosti devadesátého výročí vzniku Československa, obsahuje celkem přes 300 fotografií budov, které v minulosti nebyly přístupné veřejnosti a dosud nebylo takové množství jejich fotografií publikováno. Fotografie se zaměřují na celkový pohled i na detaily. Autorem většiny barevných fotografií je H. Slavík. Dobové černobílé fotografie, většinou od neznámých autorů, pocházejí z archivů a muzeí. Nejobsáhleji je zpracován text o Strakově akademii.
(www.mlp.cz)

Komentáře ke knize
Herbert Slavík

Herbert Slavík je český fotograf, držitel řady tuzemských i zahraničních ocenění, autor a spoluautor řady fotografických publikací. V letech 1986 až 1990 působil jako fotoreportér pro Mladou frontu a od roku 1990 do roku 2002 působil jako vedoucí fotografického oddělení ve zmíněném deníku. Od roku 2001 se věnuje převážně fotografování portrétů, od roku 2003 je fotografem na volné noze. S manželkou Terezou Brodskou mají syna Samuela, který se narodil v roce 1996. Počátkem února 2013 fotografoval oficiální portréty prezidenta Miloše Zemana. Výstava Plzeňské ikony je volně spojena s jeho úspěšnou sérií Tváře/Faces, která byla poprvé představena nejen české veřejnosti v roce 2003 a byla doprovázena stejnojmennou fotografickou publikací. V roce 2008 vyšla publikace Tváře/Faces : CZ , která byla vydána při příležitosti českého předsednictví v Radě EU v první polovině roku 2009; soubor portrétů byl vystaven v Bruselu. V roce 2010 byla vydána publikace Hrdost a odvaha : tváře české armády – H. Slavík je autorem projektu a fotografií, autory textů jsou Barbora Potůčková a Eduard Stehlík.

Filip Wittlich

Narozen 15. 11. 1967 v Praze. Mgr., Ph.D., vedoucí kurátor oddělení dokumentace sbírek Uměleckoprůmyslového muzea v Praze. Autor textu fotografické publikace o vládních palácích.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více