Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Smyčcový Kvartet / Koncert Pro Housle A Orchestr

Jaroslav Ježek, Suk Quartet, Petr Messiereur, Komorní Harmonie, Jiří Bělohlávek

Panton | 1978

Kategorie:

299 Kč

Stav:
VG+
/
VG+
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Drobné vlásečnice, lehce opotřebený obal
Vystaveno: út 17. května 2022 11:56
Číslo položky: 333192

- Smyčcový Kvartet / String Quartet
- Koncert Pro Housle A Orchestr / Concerto For Violin And Orchestra

Jaroslav Ježek

Jaroslav Ježek byl významný český skladatel, klavírista a dirigent, který se proslavil svým přínosem v oblasti jazzu a moderní vážné hudby. Narodil se 25. září 1906 v Praze a v meziválečném období se stal vůdčí osobností české hudební avantgardy. Ježek byl úzce spjat s Osvobozeným divadlem, pražskou avantgardní divadelní skupinou, kde působil po boku dramatiků Jiřího Voskovce a Jana Wericha. Jeho práce pro divadlo zahrnovala komponování hudby k jejich hrám a představením, která byla známá svým satirickým ostřím a novátorským přístupem.

Jiří Bělohlávek

Jiří Bělohlávek byl proslulý český dirigent, který se proslavil interpretací české klasické hudby, zejména děl skladatelů jako Antonín Dvořák a Bedřich Smetana. Narodil se 24. února 1946 v Praze a stal se jednou z vůdčích osobností světové klasické hudby jak ve své vlasti, tak na mezinárodní scéně. Bělohlávek studoval na Pražské konzervatoři a Akademii múzických umění v Praze a poté zahájil svou profesionální kariéru ve Státní filharmonii Brno. Později se stal šéfdirigentem Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK a následně České filharmonie, s níž byl dlouho a významně spjat.

Suk Quartet

Suk Quartet bylo renomované české smyčcové kvarteto založené v roce 1951 a pojmenované po slavném českém skladateli a houslistovi Josefu Sukovi, který byl vnukem Antonína Dvořáka. Soubor si rychle získal renomé díky své interpretaci české hudby, včetně děl Dvořáka, Smetany, Janáčka a Martinů, i díky provádění širšího smyčcového kvartetního repertoáru. Členy kvarteta v době jeho vzniku byli Jiří Tomášek , Milan Škampa , Josef Koďousek a Viktor Moučka . V průběhu let docházelo k personálním změnám; zejména Milan Škampa zůstal v kvartetu několik desetiletí a významně se podílel na jeho uměleckém směřování a zvuku.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat