Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Smyčcový Kvartet Č. 5 / Concerto Da Camera

Bohuslav Martinů

Supraphon, Gramofonový Klub | 1963

Kategorie:

399 Kč

Stav:
NM
/
VG+
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Československo
Poznámka: Minimum vlásečnic, lehce opotřebený obal
Vystaveno: út 17. května 2022 7:04
Číslo položky: 332884

- Smyčcový Kvartet Č. 5
- Concerto Da Camera (Smyčcový Kvartet č. 7)

Bohuslav Martinů

Bohuslav Martinů byl plodný český skladatel, který vytvořil významné dílo, včetně symfonií, komorní hudby, oper a baletních partitur. Martinů se narodil 8. prosince 1890 v Poličce a zpočátku byl ovlivněn hudebními tradicemi své vlasti, později však po pobytu v obou zemích vstřebal další vlivy francouzské a americké hudby.

Janáček Quartet

Janáček Quartet bylo renomované české smyčcové kvarteto, které vzniklo v roce 1947 v Brně v Československu a neslo jméno slavného českého skladatele Leoše Janáčka. Zakládajícími členy byli houslisté Jiří Trávníček a Adolf Sýkora, violista Jiří Kratochvíl a violoncellista Karel Krafka. Soubor si rychle získal mezinárodní uznání díky interpretaci české hudby, včetně děl Janáčka, Dvořáka a Smetany, a také díky provádění širšího smyčcového kvartetního repertoáru.

Vlach Quartet

Vlach Quartet je renomované smyčcové kvarteto, které se významně zapsalo do světa komorní hudby. Kvarteto, pojmenované po českém houslistovi Josefu Vlachovi, se proslavilo interpretací klasického repertoáru, včetně děl Beethovena a Mozarta. Soubor má za sebou bohatou nahrávací historii a na svém kontě několik alb, která dokládají jeho technickou zdatnost a hlubokou muzikálnost. Jejich diskografie zahrnuje interpretace významných smyčcových kvartetních cyklů, které byly kladně přijaty kritikou i publikem. Soubor Vlach Quartet vystupoval na různých prestižních místech a byl součástí mnoha mezinárodních hudebních festivalů, kde si získal pověst díky svému vytříbenému zvuku a soudržné hře souboru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více