Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Fidelio : Black Labels Vinyl

Ludwig van Beethoven, Gwyneth Jones, Edith MAthis, James King (3), Peter Schreier, Theo Adam, Franz Crass, Martti Talvela, Chor der Staatsoper Dresden, Rundfunkchor Leipzig, Staatskapelle Dresden, Karl Böhm

ETERNA | 1970

Kategorie:

399 Kč

Stav:
NM
/
VG+
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vydáno v: Německá spolková republika
Poznámka: Minimum vlásečnic, jako nová, lehce opotřebený obal, opraveno páskou
Vystaveno: pá 16. září 2022 17:08
Číslo položky: 402653

- Fidelio (Opernquerschnitt)

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven byl klíčovou postavou na přechodu mezi klasicismem a romantismem v západní umělecké hudbě. Narodil se 16. prosince 1770 v německém Bonnu, hudební nadání projevil již v raném věku a zpočátku ho učil jeho otec Johann van Beethoven. Později studoval u Christiana Gottloba Neefeho, který mu ve dvanácti letech pomohl vydat první skladbu. Ve svých dvaceti letech se Beethoven přestěhoval do Vídně, kde studoval u Josepha Haydna a získal si pověst klavírního virtuosa.

Karl Böhm

Karl Böhm byl rakouský dirigent známý svou interpretací děl Mozarta, Wagnera a Richarda Strausse. Narodil se 28. srpna 1894 v rakouském Štýrském Hradci a během několika desetiletí vybudoval vynikající kariéru. V letech 1943-1945 a 1954-1956 působil jako generální hudební ředitel Vídeňské státní opery. Významné bylo také jeho působení u Vídeňských filharmoniků a často dirigoval na Salcburském festivalu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat