Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Ve městě jsou bratři Steinové

Věra Kalábová, Viktor Kalabis

Mladá fronta | 1992

Kategorie:
Štítky:

49 Kč 39 Kč

Stav:
Dobrý, razítko knihovny
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 125
Jazyky: česky
Vydání: 2
ISBN: 80-204-0150-4
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Karel Haloun
Vystaveno: čt 24. března 2022 14:11
Číslo položky: 302859

Literární prvotina autorky (nar. 1932), označená kritikou jako "novela o svědomí". Jejím hrdinou je člověk, který se v době Slovenského štátu nedovedl vzepřít bezpráví a neměl dost odvahy pomoci svým přátelům - k deportaci odsouzeným Židům Steinovým, který však nemá ani dost síly, aby zapomněl a splynul s proudem lhostejnosti. Zpráva o návratu bratří Steinů uvede do pohybu staré, zdánlivě zapomenuté strachy lidí, kteří mají jejich osud na svědomí, a dá též ožít hrdinově naději ve spravedlnost

Komentáře ke knize
Viktor Kalabis

Viktor Kalabis byl český skladatel, který ve 20. století významně přispěl do repertoáru klasické hudby. Jeho dílo je známé svým modernistickým stylem, který zahrnuje tradiční i moderní prvky. Kalabisovy skladby často odrážejí jeho hluboké porozumění hudební struktuře a schopnost vytvářet složitá a emocionálně působivá díla. Během své kariéry zkomponoval celou řadu skladeb včetně symfonií, koncertů, komorní hudby a děl pro sólové nástroje.

Věra Kalábová

Věra Kalábová se narodila 20. července 1932 v New Yorku, ale své dětství prožila na Slovensku. Osobní zkušenost se slovenským prostředím využila ve své novele Ve městě jsou bratři Steinové. Od roku 1958 působila ve filmovém studiu Barrandov jako dramaturgyně a scenáristka. V šedesátých letech se ve funkci dramaturgyně podílela na vzniku kritikou vysoce oceňovaných filmů, jako jsou Nebeští jezdci , Spalovač mrtvol , Sedm havranů , Smuteční slavnost a další. Je autorkou scénáře pro filmy Všude žijí lidé a pro filmovou adaptaci Páralova modelového románu Soukromá vichřice . Kalábová dokonce spolupracovala jako dramaturgyně právě s Hanou Bělohradskou, a to na adaptaci novely Bez krásy, bez límce, jež dostala název …a pátý jezdec je Strach . Věra Kalábová se více proslavila jako filmová scenáristka a dramaturgyně než jako literátka. Její prozaickou prvotinou je novela Ve městě jsou bratři Steinové, která byla vydána v nakladatelství Mladá fronta v edici Mladé cesty roku 1967. Po úspěšném přijetí první knihy Kalábová napsala dvě televizní hry Kůzlátka otevřete! a Raději po tmě.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu