Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Vážení zákazníci, od 2:45 bude na webu probíhat údržba, stránka bude zhruba 1 hodinu nedostupná. Za komplikace se omlouváme.

Směr: Praha! - Bojová cesta československé jednotky ze sovětského svazu do vlasti

Jaroslav Andrejs, Julius Šif

Naše vojsko | 1946


89 Kč 59 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Brožovaná s obálkou
Počet stran: 214
Jazyky: česky
Edice: 1. svazek ed. Boj a odboj 4x
Vydání: Boj a odboj (1.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 13. ledna 2023 15:46
Číslo položky: 475072

Bojová cesta čs. jednotky ze SSSR do vlasti.
První kniha trilogie Tři fronty odboje.

Komentáře ke knize
Jaroslav Andrejs

Jaroslav Andrejs byl první český autor, který komplexně literárně zpracoval příběh atentátu na Heydricha . Úředník, od roku 1936 žurnalista. Plodný spisovatel chlapecké, dokumentární a zpočátku i sentimentální četby, povídkář Hvězdy čs. paní a dívek. Knižně debutoval vzpomínkovou prózou Za našich mladých let . Zprvu psal pod pseudonymem Jan Dreys, pod jehož zčeštěnou podobou Jan Drejs vyšlo ještě první vydání reportáže Za Heydrichem stín. Své mládí trávil cestami po Evropě a severní Africe. Na těchto cestách sbíral náměty pro některá svá pozdější literární díla. Po válce pátral po dokumentech, týkajících se atentátu na Heydricha. Dostal se k unikátním informacím, které se staly podkladem jeho nejčtenější knihy „Za Heydrichem stín“, vydané v Našem vojsku. Jedná se o první literární zpracování tohoto tématu; i když od té doby byla řada informací výzkumem zrevidována, je kniha dodnes působivá. Zpracování rozšířil v knize „Smrt boha smrti“ v roce 1997. Zemřel ve více než čtyřiadevadesáti letech.

Julius Šif

Narozen 1.5.1912 v Moskvě. Ing., CSc., architekt, publikace a překlady z oboru. Původním jménem Julius Šifs. V roce 1942 - 45 se zúčastnil bojů ve 2. svět. válce v jednotkách - 1.ČS.samostatná brigáda.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat