Dostupnost: | Vyprodáno |
Vazba: | Pevná |
Počet stran: | 206 |
Jazyky: | česky |
Vydání: | Vyd. 1. |
ISBN: | 9788024918648 |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | út 6. prosince 2022 12:35 |
Číslo položky: | 452708 |
Slovácko patří k nejrozsáhlejším moravským národopisným regionům a je pro něj příznačný bohatý a dosud živý folklor s uplatněním krojů, lidových písní, tanců, slavností a tradičních řemesel. Kuchařka z edice Krajové speciality obsahuje bohatý receptář tradičních, typických i oblíbených pokrmů od polévek po moučníky a místní speciality, přílohy, saláty, sušené, mražené a zavařené ovoce, šťávy a nápoje... Pokrmy obohatí slovácký gastronomický slovníček.
Jmenuji se Jaroslav Vašák . Mým koníčkem a zároveň povoláním je obor kuchař-číšník a sbírání gastronomických zajímavostí z celého světa, čemuž se věnuji od r. 1968 a mám titul Mistr kuchař . Moje sbírka je velice hodnotná, byla oceněna v pražském Klubu sběratelů kuriozit jako Pozoruhodná a Špičková, byla velice dobře hodnocena i na Střední hotelové škole v Praze i ve SOU v Klánovicích a zájem projevila i Guinessova kniha rekordů. Náplní sbírky je přes 5 000 stran textu z nejrůznějších oblastí gastronomie. Jaroslav Vašák zemřel 1. prosince 2019.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem