Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí

Iva Málková, Jana Dostálová

Smart Press | 2012


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Kroužkovaná v deskách
Počet stran: 302
Jazyky: česky
Edice: Hubneme s rozumem 1x
Vydání: Vyd. 1.
ISBN: 9788087049587
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 8. listopadu 2023 8:43
Číslo položky: 682590

Jak nakoupit, uvařit a sníst přiměřenou porci Pokračování edice Hubneme s rozumem a bestselleru Hubneme s rozumem tvořivě tentokrát obsahuje komplexní návod k aktivní tvorbě jídelníčku. Chroničtí dietáři vědí, že není takový problém zhubnout, ale váhové úbytky si udržet. Kniha je proto univerzálním průvodcem pro všechny, kteří chtějí hubnout s rozumem a přitom si pochutnat, pro ty, kteří si chtějí váhu udržet, i pro ty, kdo s váhou problémy nemají, ale chtějí žít zdravě. Kniha je originální v tom, že oproti jiným nenabízí pouze střípky – dílčí části vedoucí k životní změně – ale zahrnuje „vše v jednom“. V několika částech spojuje vše potřebné, co byste měli znát, abyste mohli změnit váš jídelníček. V úvodu knihy získáte motivaci k aktivnímu přístupu k trvalé změně životního stylu a zároveň i teoretické znalosti důležité pro sestavení optimálního jídelníčku. Pomocí nich si orientačně nastavíte svůj celodenní energetický příjem dle vašeho cíle. Nakupujeme s rozumem Nastala doba jedová? Chybí vám pro sestavení jídelníčku vhodné potraviny? Po přečtení první části knihy Nakupujeme s rozumem zjistíte, že skepse, kterou nyní často prezentují média ve vztahu ke kvalitě potravin, se vás nemusejí týkat. "Nákupní manuál" vás podrobně seznámí se základními potravinovými skupinami, s výživovou hodnotou potravin dané skupiny a vyvrátí řadu často tradovaných mýtů. Po jejím přečtení byste již neměli bezhlavě podléhat reklamním sloganům. Díky nabytým znalostem budete vědět, co a kolik koupit a zjistíte, že existuje dostatek potravin, ze kterých je možné sestavit výživově vhodný jídelníček. A pamatujte, že hubnutí začíná u nakupování – co si nekoupíte, to nesníte. Vaříme s chutí Díky druhé části knihy je možné si sestavit celodenní vhodný chutný jídelníček. Recepty uvedené v knize umožňují volbu hlavního pokrmu v různé energetické hodnotě od 1600 kJ pro hubnoucí až do 2800 kJ pro ty, kteří chtějí žít zdravě. Pokrmy jsou navrženy tak, že je lze připravit ve dvou energetických variantách jen pomocí drobných změn (množství, technologická úprava potravin, závěrečné dochucení apod.). Originalita knihy spočívá v tom, že při přípravě pokrmů není nutné suroviny vážit, ale stačí je porovnat s fotografiemi, na nichž je znázorněno množství surovin potřebné na přípravu pokrmu. Pomocí fotografií a jednoduchých měřítek (podložka, která je součástí knihy, miska, lžíce) odhadnete množství potřebných potravin i hotového pokrmu. Porce právě pro vás Pomocí třetí části knihy se pokusíte znovu objevit přiměřenou velikost porce (není ani tolik nezdravých potravin jako nezdravého množství). Bohužel u mnoha lidí již vymizely fyziologické signály hladu, a tak konzumují velké množství potravy pod vlivem jiných podnětů, než je hlad. Kniha nabízí fotografický přehled potravin pro sestavení snídaní, svačin a studených hlavních pokrmů. Pracuje se speciální podložkou, která je ke knize přiložena a slouží jako měřítko. Sami sobě výživovým poradcem Cílem této knihy je, abyste nepodlehli skepsi doby jedové, abyste nepodlehli toxickému prostředí, které vás provokuje ke konzumaci nadměrného množství potravin v nevhodném složení.

Komentáře ke knize
Jana Dostálová

Jana Dostálová je česká specialistka v oboru potravinářství a vysokoškolská profesorka. Působí v řadě osvětových a odborných společností a medializuje téma zdravé výživy. Narodila se v roce 1943 v Praze. Od mládí ji zajímaly technické předměty, biologie a zemědělství. Zájem o chemii tuků začala mít při studiu na střední škole na Sladkovského náměstí v Praze, především díky učitelkám chemie Havlínové a Frankové. Studovala na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze, obor Technologie mléka a tuků, a absolvovala v roce 1966. V letech 1966 až 1989 působila ve Výzkumném ústavu potravinářském v Praze a poté do roku 1993 v Ústavu vědeckotechnických informací pro zemědělství v Praze . Od roku 1993 pracuje na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze. Založila studijní zaměření „výživa a stravování“ a zavedla dva nové předměty: „Technologie přípravy stravy“ a „Potravinářské zbožíznalství“. Podílela se na téměř devadesáti monografiích a skriptech a je autorkou či spoluautorkou více než 300 vědeckých publikací. V roce 2010 získala profesorský titul. Specializuje se především na výzkum tuků. Zabývala se změnami vlastností tuků při skladování a tepelném zpracování potravin. Později se zaměřila na monitorování potravin na trhu a upozornila na problematiku rizikových transmastných kyselin. Dále se věnovala luštěninám, především vlivu různých kuchyňských úprav na obsah α-galaktosidů . Je odbornou garantkou projektu „Vím, co jím a piju“ a místopředsedkyní Společnosti pro výživu. Dělá také přednášky pro veřejnost a účastní se diskusí a debat o zdravé výživě. Publikovala několik knih určených laické veřejnosti, například „Nakupujeme s rozumem, Vaříme s chutí“, „Mléko - přítel nebo nepřítel“, „Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů“ a „Luštěniny a luskové zeleniny v lidské výživě“....

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet