Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Musela jsem zabíjet - místo panenky mi dali pušku

China Keitetsi

Motto | 2004

Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 288
Jazyky: česky
Překladatel: Helena Březinová
Vydání: 1
ISBN: 80-7246-228-8
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Natálie Šercová
Vystaveno: pá 22. ledna 2021 11:52
Číslo položky: 145695

Podtitulkem knihy je: Místo panenky mi dali pušku. V knize autorka popisuje k čemu byla po léta nucena. O tom jak byla trápena, bita a znásilňována. Přibližuje ukrutnosti, které musejí dětští vojáci provádět i snášet.
Ojedinělé svědectví dívky, která byla jako dítě donucena bojovat se zbraní v ruce, ale nakonec z nelidských podmínek unikla.
China Keitetsi pochází z Ugandy ve východní Africe. Když jí bylo devět let, byla unesena a donucena bojovat v povstalecké armádě. Až po čtrnácti letech se jí podařilo uprchnout do Jihoafrické republiky, odkud s pomocí OSN emigrovala do Dánska, kde žije dodnes.
Svou knihou, která se právem stala mezinárodním bestsellerem, se snažila vyrovnat se svými traumatickými zážitky, ale hlavně pomoci 300 000 dětí, které jsou využívány ve válečných konfliktech po celém světě.

Komentáře ke knize
China Keitetsi

China Keitetsi je mírová aktivistka ugandského původu.Coby devítiletá holčička utekla z domova v ugandsé vesnici, kde byla trápena otčímem. Vstoupila do dětské jednotky Armády národního odporu generála Museveniho. Z povstalecké armády se roku 1986 stala armáda vládní poté, co Museveni byl zvolen ugandským prezidentem. Ale válka neskončila. Roku 1995 China Keitetsi prchala strastiplnou cestou z Ugandy do Jihoafrické republiky. S pomocí OSN se odsud dostala do Dánska, které se stalo jejím novým domovem. Žije v Dánsku, jezdí po světě a přednáší o utrpení dětí v armádách afrických zemí, spolupracuje s Amnesty International. V roce 2004 navštívila i Česko. .Svůj trpký život popsala v knize Musela jsem zabíjet s podtitulkem: Místo panenky mi dali pušku, kde popisuje k čemu byla po léta nucena. O tom jak byla trápena, bita a znásilňována. Přibližuje ukrutnosti, které musejí dětští vojáci provádět i snášet. KEITETSI, China: Musela jsem zabíjet, Motto, Praha 2004 The Kelly Family: Intermission:China Keietetsi, na albu Homerun Jmenuji se China Keitetsi bývala jsem dětským vojákem a teď jsem tady na Západě zavřu své oči a mohu říci:"Jsem šťastná" Ale sdílet tuto svobodu také bolí když vím, že moji přátelé jsou i nadále tam. A musejí poslouchat, koho mají nenávidět a koho milovat a koho odkráglovat a koho ušetřit. Homepage China Keitetsi

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více