Stav: |
Mírně opotřebená, vazba u titulního listu prasklá, kn. blok drží, jen přední předsádkový list volně - popsaný poznámkami, stejně tak titulní list, hřbet vyspravený páskou,
|
Dostupnost: | Skladem pro e-shop |
Vazba: | Pevná |
Počet stran: | 739 , 46 nečíslovaných obrazových příloh |
Jazyky: | česky |
Edice: | Osvětová literatura 2x |
Vydání: | Čtvrté, přepracované a doplněné vydání |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | po 15. dubna 2024 15:41 |
Číslo položky: | 818639 |
V novém vydání přihlížejí autoři k tehdy nejnovějším poznatkům o výživě a přípravě pokrmů, moderním formám prodeje potravin na venkově i k některým technickým zařízením, běžně používaným ve venkovských domácnostech, jako jsou mixéry, roboty a grily. Kromě receptů k úpravě nejrůznějších polévek, masa, zeleniny a moučníků jsou uvedeny ukázky předpisů z cizích kuchyní, pokrmy a nápoje pro zvláštní příležitosti i řada předpisů k přípravě cukroví. Nechybí ani poučení o zásadách správné výživy, prostírání a stolování.
Narozen: 9.4.1900 v Kozolupech, okres Plzeň-sever, zemřel: 23.3.1984. JUC. nedokončil právnickou fakultu Univerzity Karlovy Praha; městský tajemník v Berouně , pracovník ministerstva výživy, tajemník Společnosti pro racionální výživu, redaktor jejích publikací, pořadatel a spoluautor řady odborných kuchařských publikací. Držitel několika vyznamenání Společnosti pro racionální výživu. Nekrolog: Výživa lidu,39,1984,č.4,s.63.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem