Stav: |
Velmi dobrý, jako nová
|
Dostupnost: | Skladem pro e-shop |
Vazba: | Pevná s obálkou |
Počet stran: | 287 |
Jazyky: | česky |
Vydání: | 1. české vyd. |
ISBN: | 9788090500303 |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | st 7. února 2024 10:37 |
Číslo položky: | 751056 |
Kniha přináší zcela revoluční přístup k tomu, jak rychle uvařit chutná jídla a proto i vy, kdo se vrátíte domů po dlouhém dni v práci, budete postupem podle Jamieho receptů schopni do 30 minut servírovat nejen jeden chod, ale kompletní menu. Nejde o slevování z kvality. Vše je o organizaci, rychlé práci a používání vychytávek, se kterými vás Jamie seznámí hned v úvodu knihy. Každé z 50 kompletních menu obsažených v knize, a to jak masitých tak vegetariánských, je pečlivě popsáno stylem, že využívá každou vaši minutu a vy tak budete schopní servírovat celá menu v úžasně krátkém čase.
James Trevor Oliver , známější jako Jamie Oliver, je kuchař, autor kuchařských knih, moderátor, podnikatel v oblasti gastronomie pocházející z Anglie, je známý též jako šéfkuchař bez čepice . Oliver uváděl desítky televizních show s tematikou vaření a vydal desítky velmi úspěšných kuchařských knih, z nichž některé vyšly i v českém překladu. Vyrůstal v Essexu, kde jeho rodiče Trevor a Sally vlastnili hospodu s názvem The Cricketers, kterou vedli od roku 1976. O svých rodičích říká, že ho naučili pracovní morálce, respektu a slušnosti k ostatním a přátelskému vystupování i v komplikovaných situacích. Oliver je dyslektik a strávil pět let školní docházky ve speciální třídě. S manželkou Jools se seznámil ve svých 17 letech. Sezdali se roku 2000 a mají pět dětí: dcery Poppy Honey Rosie , Daisy Boo Pamela a Petal Blossom Rainbow a syny Buddy Bear Maurice a River Rocket Blue . Zpočátku však jeho žena trpěla problémy s plodností kvůli syndromu polycystických ovárií a musela podstoupit umělé oplodnění - své potíže shrnula i v knize "Minus Nine To One: The Diary Of An Honest Mum". Jools je designérkou vlastní značky dětských oděvů Little Bird. Po ukončení střední školy začal Oliver pracovat v restauracích - nejprve umýval nádobí hospodě svých rodičů, poté začal pracovat pro italského kuchaře Antonia Carluccia, než v roce 1997 přesídlil do The River Café v Hammersmithu. Tam se jako sous chef také poprvé objevil na televizních obrazovkách v pořadu BBC na Vánoce roku 1997. Později odstartoval svou vlastní kuchařskou show "The Naked Chef", ke které vydal i stejnojmennou kuchařku. Přezdívku "naked chef" si vysloužil podle své snahy očesat komplikované recepty na jednoduché základní ingredience. Díky svému pořadu se stal celeb...
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem