Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Ilustrovaný život zvířat - Bezobratlí I : Díl 6 - Bezobratlí

Václav Breindl, Otto Jírovec

Sfinx | 1949

Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Volná brož
Počet stran: 317
Jazyky: česky
Edice: Nové cíle 344x
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 16. září 2022 9:38
Číslo položky: 401897

Autoři učleňují látku podle zoolog. systému od níže organisovaných živočichů k výše organisovaným. Z bezobratlých probírají stonožky, hmyz, měkkýše a ostnokožce, jejich ústrojenství a životnípodmínky, zdůrazňujíce přírodopisně zajímavé skupiny. Zvl. pozornost věnují těm druhům, které mají význam pro člověka. Pláštěnci, kteří tvoří přechod k obratlovcům, na jejichž posledním vývojovém stupni stojí člověk, končí populárněvědeckédílo, navazujícína prvnídíl vyd. 1943.

Komentáře ke knize
Otto Jírovec

Otto Jírovec byl český akademik a parazitolog. V roce 1929 získal doktorát na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde také následně působil jako nehonorovaný asistent . V roce 1933 se zde habilitoval v oboru všeobecné zoologie a parazitologie a v roce 1948 získal titul profesora. Během druhé světové války pracoval jako vedoucí laboratoře parazitologie ve Státním zdravotním ústavu, po osvobození se vrátil na Přírodovědeckou fakultu. V letech 1949–1952 vedl katedru zoologie, později řídil na UK zoologický ústav. V letech 1954–1961 vedl Parazitologickou laboratoř ČSAV a v letech 1954–1965 i časopis Československá parazitologie. V roce 1964 stál u založení Protozoologické sekce České parazitologické společnosti. Studoval hlavně parazitické prvoky a z onemocnění převážně trichomoniázu a toxoplazmózu. Odhalil původce intersticiální pneumonie kojenců Pneumocystis carinii . Za své vědecké kariéry publikoval cca 280 odborných článků 250 popularizačních článků a 11 knih. Výběr nejznámějších knih:

Václav Breindl

Václav Briendl byl český zoolog, proslavený především jako parazitolog. V letech 1914–1916 pracoval v Albánii v parazitologické a bakteriologické laboratoři. Spolu s Juliem Komárkem napsali Všeobecnou zoologii a Život zvířat. Byl členem profesorského sboru Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu